Under dagens eftermiddag och kväll förväntar sig meteorologerna kraftiga åskväder i större delen av Tjeckien, vilket de till och med har utfärdat en varning för. Därför är det inte på sin plats att ge dig några tips på appar som hjälper dig att spåra stormar.
ventusky
Förmodligen den bästa appen för storm- och vindspårning är Ventusky. Den erbjuder mycket bra animationer av vinden, eller snarare dess flöde. Tack vare detta kan användarna få en bra överblick över dess riktning och styrka, vilket definitivt kommer att komma väl till pass under de kommande timmarna och dagarna. Dessutom har applikationen ett väldigt snyggt användargränssnitt och det är ett sant nöje att arbeta med det. Förutom vindanimationer erbjuder den även en komplett väderprognos, inklusive numeriska modeller, information om snötäcke, lufttryck, daggpunkt och annat. Dess pris är 79 kronor. Om du inte vill spendera detta belopp kan du förmodligen klara dig med webbversionen av applikationen för att övervaka vinden, som också erbjuder sin animation.
Blåsig
Tydligen behöver vi inte bygga om Windy-applikationen på länge för inhemska äppelodlare. Det är en av de mest populära applikationerna i sitt slag i vårt land, tack vare både dess vänliga grafik och den enorma mängd information den innehåller. Bland dem hittar du naturligtvis också data om vinden, som kompletteras med en animering av dess riktning. Även från Windy kan du enkelt ta reda på om din bostadsort kommer att drabbas av en orkan under de närmaste timmarna och följaktligen vilken hastighet vinden kommer att nå. Det glädjande är att du får denna information från appen helt kostnadsfritt.
Väder & Radar
Om du inte letar efter grafer över vindriktningen utan bara vill läsa om dess hastighet i en applikation som enligt min mening har en av de vänligaste grafikerna för väderapplikationer, kommer Weather & Radar att glädja dig. Den erbjuder en enorm mängd information, som, liksom de flesta väderapplikationer, inte bara registreras i strama tabeller eller grafer, utan direkt i artiklar, tack vare vilken deras förståelse ofta är mycket lättare. Gillar du tabeller och grafer kan du givetvis använda dem här också – dock inte i samma utsträckning som till exempel i de två ovan nämnda applikationerna.
ČHMÚ och ČHMÚ+
Du har förmodligen redan märkt att det tjeckiska hydrometeorologiska institutet har sina egna iOS-applikationer, eftersom det pratades mycket om dem efter att de släpptes. Det kanske inte imponerar på dig med sin grafiska bearbetning, men det gör det med mängden data som finns tillgänglig i den. Temperaturer, vind, luftkonditionering, fästingaktivitet - detta och mycket mer erbjuder dessa applikationer. Naturligtvis innehåller de också en varningsflik, som visar alla varningar som utfärdats av institutet för Tjeckien. Nu finns det även en varningslampa i dem mot den starka vinden som kommer att anlända till vårt territorium med en orkan. Jag skulle rekommendera att ladda ner dessa applikationer för deras komplexitet.
Yr.no
Yr.no-appen är också väldigt bra för att spåra vinden. Även om det är på engelska, tack vare dess grafiska bearbetning, behöver du definitivt inte behärska engelska flytande för att förstå all data från den. Applikationen erbjuder en relativt detaljerad prognos för både temperatur- och väderutvecklingen, samt förändringar i vindhastighet och riktning, symboliserat med pilar. Det säger sig självt att det finns data som soluppgång/solnedgång, mängden nederbörd eller olika grafer som förutsäger både framtida temperaturer och vindens intensitet och riktning. Kort sagt, en trevlig omfattande applikation som förtjänar att få en chans.