Bu yılın ilk ayından itibaren Apple Açılış konuşmasının üzerinden neredeyse iki hafta geçti. Tüm bu zaman boyunca dergimizde Apple şirketinin ortaya çıkardığı yeni ürünlere odaklandık. Hatırlatmak gerekirse yeşil renkli iPhone 13 (mini) ve 13 Pro (Max), 3. nesil iPhone SE ve 5. nesil iPad Air tanıtıldı. Gecenin öne çıkan özelliği son derece güçlü Mac Studio ve monitördü Apple Stüdyo Gösterimi. Bu yazımızda yeni monitöre odaklanacağız ve bu monitör hakkında muhtemelen bilmediğiniz 7 şeyi anlatacağız.
Ön kamera, hoparlörler ve mikrofonlar
Sıradan bir monitör satın aldığınızda, en fazla hoparlöre sahip olacağına güvenirsiniz. Apple Ancak Studio Display, harika hoparlörlerin yanı sıra mikrofonlar ve öne bakan bir kamera da sunuyor. Hoparlörlere gelince, altı tane mevcut ve bunlar mükemmel kalitede. Toplamda üç stüdyo mikrofonu da kesinlikle harika ve ayrıca ultra geniş açılı ve çekimin merkezlenmesini sağlayan 12 MP ön kamerayı da sabırsızlıkla bekleyebilirsiniz. Birkaç kullanıcı kameranın kalitesinden şikayetçiydi ancak büyük olasılıkla yakında bir yazılım düzeltmesi gelecektir.
Onun bir çipi var Apple Silikon
Hayır, gerçekten yanlış anlamadık Apple Mac Studio ile Stüdyo Görüntüsü. Bu yeni monitörün içinde gerçekten de A13 Bionic adında bir çip gizliyor. Referans olması açısından bu çip iPhone 11'de (Pro) bulunuyor, dolayısıyla bugün bile hala çok güçlü. Bu çipin ne işe yaradığını soruyorsunuz Apple Studio Görüntüsü nedir? Özellikle mikrofonlardan gelen sesleri işlemek ve ön kameradaki görüntüyü gerçek zamanlı olarak düzenlemek için kullanılır. Çip sayesinde ses ve görüntü daha da iyi.
bağlantı
Apple Studio Display'in arkasında toplam dört konektör bulunur. Bunlardan biri Thunderbolt 3'tür ve bu, monitörü Mac'inize bağlamak için kullandığınız ana konektördür. Bu konektörün MacBook'u 96W'a kadar şarj edebildiğini belirtmekte fayda var, böylece monitörü bağladıktan sonra bilgisayarınızı şarj etmek için kullandığınız konektörü kesinlikle kaybetmezsiniz. Geriye kalan üç konektör maksimum 10 Gb/s hıza sahip klasik USB-C'dir. Bu konektörler harici sürücüleri ve diğer aksesuarları bağlamak için kullanılır. Apple Studio Display'i Thunderbolt 3 konektörü olan herhangi bir Mac'e, hatta Intel işlemcili bilgisayarlara bile bağlayabilirsiniz. Ayrıca iPad Pro veya 5. nesil iPad Air'e de bağlayabilirsiniz.
Na Windows bu senin işine yaramayacak
Yapabileceğini düşündüm Apple Studio Display'i şu özelliklere sahip bir bilgisayarla kullanın: Windows? Bir nevi unutabilirsin. Bu monitörde HDMI yok, bu sadece bir sorun. Ve ne yazık ki sıradan bir USB-C konektörü bile size yardımcı olmayacaktır. Bunun Thunderbolt 3 veya üzeri bir konnektör olması gerekir; ancak bunu klasik bilgisayarlarda kullanabilirsiniz. Windows boşuna aradılar. Bu yüzden başka bir monitör aramanız gerekecek.
HDR'si yok
Örneğin fotoğraflar veya videolarla sık sık çalışıyorsanız kesinlikle kaçırmamışsınızdır Apple Studio Display'de HDR yoktur ve yalnızca SDR sunulur. HDR desteğine ihtiyaç duyulursa daha pahalı olanı satın almak gerekir Apple Pro Display XDR veya aynı zamanda bir XDR ekrana sahip 14" veya 16" MacBook Pro (2021). Maksimum parlaklığa gelince, evet Apple Studio Display maksimum 600 nit değerine ulaşırken Pro Display XDR, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro (2021) ile birlikte maksimum 1600 nit değerine ulaşıyor; bu çok büyük bir fark.
3 çeşit stand
Apple Studio Display'i üç standdan biriyle birlikte satın alabilirsiniz. Tabanda yüksekliği değil yalnızca eğimi seçebileceğiniz klasik bir stand mevcuttur. İlaveten 12 bin kron öderseniz eğim ayarının yanı sıra yüksekliği de ayarlanabilen bir standa sahip olacaksınız. Ancak bu standla bile monitörü dikey olarak çeviremezsiniz. Son seçenek bir stand değil, VESA montaj adaptörüdür; Apple Studio Display, birçok kişinin mutlaka kullanacağı herhangi bir VESA montajına bağlanabilir.
Daha ucuz bir küçük kardeşi var
Temel için 43 bin kronu düşünüyorsanız Apple Studio Display çok fazla, o yüzden inanın bana 27″ LG UltraFine 27MD5KL monitör şeklinde daha ucuz bir alternatif var. Birçok kişi bunu bildiriyor Apple Studio Display, LG'nin bu monitörüyle aynı paneli kullanıyor ancak bazı farklılıklar bulacaksınız. Örneğin LG monitörün 100 nit daha düşük maksimum parlaklığa sahip olduğunu ve temel olarak yansıma önleyici bir ekran yüzeyi sunduğunu söyleyebiliriz. Gibi Apple Studio Display'de bir Thunderbolt ve üç USB-C olmak üzere dört konektör bulunur. Ancak altı yerine yalnızca iki hoparlörü var Apple Stüdyo Gösterimi. Ön kamera ve mikrofonlar var ama bu kadar kaliteli değiller. Tabii ki tasarımı da farklıdır, bu yüzden birçok kullanıcı ona ulaşmayı tercih edebilir. Apple Stüdyo Gösterimi. 27″ LG UltraFine 27MD5KL'nin fiyatı yaklaşık 35 krondur.
27 " Apple Studio Display'i buradan satın alabilirsiniz
27″ LG UltraFine 27MD5KL'yi buradan satın alabilirsiniz
TB3'e sahip Windows'lu dizüstü bilgisayarlar var ve YouTube'da bu monitörü Windows ile nasıl test ettiğimi gösteren videoları bulabilirsiniz. Kamera ve mikrofon bile çalışıyor ancak merkezi sahne yok. En büyük sorun monitörün maksimum parlaklığa çıkması ve kontrol edilememesidir.
Thunderbold 3 açık Windows normalde mevcuttur. Çok sayıda modern dizüstü bilgisayar Windows TB3 var! Çalışmaması için gerçek bir neden göremiyorum.
TB>>DP (USB-C aracılığıyla ekran portu)