چگونه مغز خود را تقویت کنیم؟

چگونه مغز خود را تقویت کنیم؟

چه بخواهید مغز خود را به شکل قبلی خود برگردانید یا اینکه آن را همانگونه که هست سالم و قوی نگه دارید، آموزش دادن مغز نه تنها آسان است بلکه در حال حاضر به عنوان بخشی از فرایند به تعویق انداختن پیری و فراموشی در نظر گرفته می شود. در این مقاله قصد داریم در مورد نحوه تمرین دادن مغز با هم صحبت کنیم.


بخش اول:

بهبود بخشیدن مهارت تفکر و کلمات

1-تا جایی که می توانید مطالعه کنید.

خواندن یکی از تمرینات اصلی و عالی برای تقویت مغز محسوب می شود. شما می توانید روزنامه، مجله یا کتاب هایی که دوست دارید را مطالعه کنید اما به خاطر داشته باشید که هر چقدر متن موجود چالش برانگیز باشد، مغز شما تمرین بیشتری دریافت می کند.

همانند هر تمرینی، کار خود را با موارد کوچک تر آغاز کنید و سپس ساعات مطالعه را افزایش دهید.


2-دایره لغات خود را افزایش دهید:

از طریق دیکشنری یا تقویم یک کلمه در روز، کلمات جدیدی یاد بگیرید. این تمرین باعث تقویت بخش زبان مغز شما می شود.


3-چیزی بنویسید:

نوشتن نیازمند تفکر است. شما می توانید داستان بنویسید یا اتفاقاتی را یادداشت کنید که برایتان رخ داده است. همچنین می توانید در مورد موضوعاتی که به آن علاقه مند هستید، مقالاتی بنویسید.


4-یک زبان جدید یاد بگیرید:

یادگیری یک زبان جدید همانند هک کردن مغز است و می تواند مسیرهای جدیدی را به روی شما باز کند. این تمرین بخشی از مغز را که اطلاعات زبانی را ذخیره می کند تقویت می کند و می تواند صحبت کردن زبان اصلی را نیز بهتر کند.


5-راه حل های پس از مشکل را مدنظر قرار دهید:

احتمالات مختلفی در مورد نحوه انجام کارها و حل مشکلات مدنظر داشته باشید و نتایج موجود را کاوش کنید. این فعالیت می تواند خلاقیت شما را بهبود ببخشد و مهارت حل مشکل را بهتر کند.


6-تلویزیون را خاموش کنید:

تلویزیون به شما می گوید در مورد چه چیزی فکر کنید و چگونه فکر کنید. این موضوع باعث می شود مغز در حالت خودکار قرار گیرد. به همین خاطر است که تماشای تلویزیون می تواند آرامش بخش باشد. ا

گر می خواهید مغز خود را از پیری محافظت کنید اولین کاری که باید انجام دهید خاموش کردن تلویزیون است.

اگر واقعا می خواهید تلویزیون تماشا کنید از مغز خود به هنگام تماشا استفاده نمایید. برنامه های آموزشی را تماشا کنید و اگر می خواهید برنامه محبوب را ببینید برنامه ای را با تعاملات شخصیتی و خطوط پیچیده انتخاب نمایید.

زمانی که به تماشای تلویزیون می پردازید به این موضوع فکر کنید و تلاش نمایید آن ها را تجزیه و تحلیل کنید یا اتفاقی که قرار است رخ دهد را حدس بزنید.


بخش دوم:

بازی کردن برای داشتن مغزی بهتر

1-به طور روزمره جدول کلمات متقاطع و پازل را حل کنید:

پازل های ساده همچون جدول کلمات متقاطع می تواند به مغز شما کمک کند کارهای اصلی را انجام دهد. این جداول را می توان به راحتی در برنامه روزانه گنجاند. می توانید این جداول را به صورت آنلاین و رایگان پیدا کنید.


2-بعد از پیشرفت کار، پازل های پیچیده تری را انتخاب کنید:

پازل های بزرگ و پیچیده به مغز کمک می کند تمرینات قوی تری داشته باشد. حل چنین پازل هایی ممکن است چندین روز یا هفته طول بکشد اما ارزش تلاش را خواهد داشت. این موضوع به معنای یافتن پازل های سنتی نیست. می توانید از پازل هایی که امروزه طراحی شده اند نیز استفاده کنید.


3-شطرنج را فراموش نکنید:

شطرنج یک بازی استراتژیک و در عین حال تاکتیکی است. یادگیری شطرنج ساده است و می توان به راحتی آن را بازی کرد.


4-بازی های ویدئویی داشته باشید:

آیا می دانستید که بازی های ویدئویی می توانند شما را باهوش تر کنند؟ بازی های حل پازل مثل ماریو، زلدا، میست تمرین خوبی برای مغز شما هستند و می توانند به شما در حل مشکلات کمک کنند.


بخش سوم:

خود را به چالش بکشید

1-دست غالب خود را که برای نوشتن از آن استفاده می کنید عوض کنید:

اگر از دست راست برای نوشتن استفاده می کنید آن را عوض کنید و از دست چپ بهره ببرید. این موضوع برای افرادی که چپ دست هستند برعکس می شود. چنین کاری می تواند بخشی از مغز را که عضلات را کنترل می کند تحریک کند.


2-ابزارهای موسیقی بنوازید یا مکعب روبیک حل کنید:

بیش از 100000 سال است که مغز انسان درگیر استفاده و ایجاد ابزارهای مختلف است. با انجام کارهایی که مشابه استفاده از ابزارهاست می توانید به مغز خود کمک کنید و آن را تقویت نمایید. به عنوان مثال ویولون زدن یا بازی روبیک می تواند چنین شرایطی را ایجاد کند.

همه این ها نیازمند استفاده از مهارت های حرکتی برای اجرا و تشخیص موارد است. به همین خاطر انجام روزانه یا دوبار در روز این فعالیت ها می تواند به تقویت مغز کمک کند.


بخش چهارم:

بیشتر از قبل در فعالیت های اجتماعی شرکت کنید

1-با افراد صحبت کنید:

در مورد خودتان یا چیزهایی که آن ها می دانند با افراد صحبت کنید. صحبت کردن در مورد سیاست، مذهب و سایر موضوعات چالش برانگیز می تواند یک تمرین اصلی برای مغز باشد.


2-به گروه های مورد علاقه خود بپیوندید:

گروه یا باشگاه برای افراد می تواند بسیار جذاب باشد. شما می توانید در باشگاه های سرگرمی، گروه های سیاسی، گروه های بحث یا هر چیزی که دوست داشتید عضو شوید.

صحبت کردن با افرادی که علاقه مندی های مشابه با شما دارند می تواند شما را وادار به استفاده از مغز کند و مهارت هایتان را بهبود ببخشد.


بخش پنجم:

یادگیری را جزو زندگی خود کنید

1-دوباره به مدرسه بروید:

بازگشت به مدرسه یک روش عالی برای کار کشیدن از مغز است و یادگیری بیشتر می تواند مزایای واضحی به همراه داشته باشد.

لازم نیست کل مدارک موجود را بگیرید. کارمندان شما ممکن است برای انجام کارهای موجود در شرکت به کلاس های مالی نیاز داشته باشند.

این کلاس ها را تشکیل دهید. همچنین می توانید یک کلاس واحد در مورد موضوعی که به آن علاقه مند هستید داشته باشید.


2-از کلاس های رایگان استفاده کنید:

اگر پول یا زمان کافی ندارید می توانید از کلاس های رایگان آنلاینی که برگزار می شود استفاده کنید.برخی از این کلاس ها از طرف موسسات و دانشگاه های برتر برگزار می شوند.


3-از مهارت هایی که اخیرا به دست آورده اید استفاده کنید:

باید همیشه از مغز خود کار بکشید. اگر از مهارت هایی که دارید استفاده نکنید آن را فراموش خواهید کرد. هر چقدر مدت زمان استفاده نکردن از اطلاعات و مهارت ها بیشتر باشد، زودتر فراموش می شوند. از مهارت هایی که اخیرا یاد گرفته اید استفاده کنید.


4-یک سرگرمی تازه برای خود انتخاب کنید:

یادگیری مهارت جدید نیز یک روش عالی برای تمرین دادن مغز است. مهارت های خلاقانه همچون موسیقی و هنرهای تجسمی می تواند بخش های مختلفی از مغز را تمرین دهد و مزایای خوبی به همراه داشته باشد.


5-چیزی بسازید:

استفاده از مغز برای درک نحوه ساخت موارد متعدد می تواند یک تمرین عالی برای آن باشد. مهارت های ساختن را بیاموزید و از آن برای کارهای خلاقانه استفاده کنید. خلاقیت های کاربردی را برای کار کشیدن از مغز فراموش نکنید.


بخش ششم:

سالم باشید

1-خوب غذا بخورید و خوب ورزش کنید:

رژیم غذایی و ورزش نقش بسیار مهمی در سلامت مغز شما دارند.

اگر می خواهید مغز سالم و قوی داشته باشید باید رژیم غذایی سالمی را انتخاب کنید که غنی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 است.

این موضوع به تغذیه مغز شما نیز کمک می کند. تا جایی که می توانید آب بنوشید. تمرینات فیزیکی می تواند بدن شما را سالم نگه دارد و خطر سکته را کاهش دهد و سطح اکسیژن را بیشتر نماید.


2-بازی های ورزشی انجام دهید:

تمرینات ورزشی را یاد بگیرید یا بازی های جدیدی را برای افزایش هماهنگی دست-چشم و بدن انجام دهید. تای چی و پین پال دو نمونه از این تمرینات هستند.


3-خوب بخوابید:

دانشمندان بر این باوردند که خواب نقش مهمی در سلامت مغز و بدن دارد. زمانیکه می خوابید، بدن سموم را از مغز پاکسازی می کند. اگر می خواهید از مغز خود محافظت کنید اطمینان حاصل نمایید که در شب خواب کافی و منظم دارید.


4-برنامه روتین خود را عوض کنید:

سعی کنید از مسیرهای متعدد رفت و آمد کنید تا مانع از ایجاد یک روز یکنواخت شوید. شما می توانید نحوه کار کردن خود را تغییر دهید.

منبع مطلب

عالی بود👏👏👏👏

Like
Reply

To view or add a comment, sign in

Explore topics