🗣️ Vil du være oplægsholder på Hospital Automation Summit den 14. maj 2025 i Odense?🗣️ Hvordan kan robot- og automationsløsninger frigøre arbejdskraft, løse personaleudfordringer og give værdi for patienter og sundhedspersonale? På Hospital Automation Summit 2025 udforsker vi potentialer og barrierer: ▪️Hvordan får vi succes med at implementere nye automationsløsninger? ▪️Hvordan håndterer vi udfordringer som lovgivning, økonomi og organisatorisk modstand? 🗣️PRÆSENTER EN AKTUEL SHOWCASE Du (og/eller en kollega) kan være med til at forme konferencen med en aktuel showcase. Vi søger oplæg inden for: 👉 Best practice: Succesfuld implementering af automationsløsninger på hospitaler. 👉 Barrierer og løsninger: Hvordan adresserer vi udfordringer med hospitalsautomation? 👉 Teknologiske trends inden for automation og robotteknologi 👉 Brugerperspektivet: Hvordan sikrer automationsløsninger øget værdi for brugerne? Formater for bidrag 👉 Præsentationer (25 min. + Q&A) 👉 Workshops (interaktivt format) 👉 Paneldeltagelse (del viden i en fælles diskussion) Send dit forslag med titel, beskrivelse og format til Louise Regitze Halgaard Gotfredsen, Syddansk Sundhedsinnovation, lhg@rsyd.dk. 🗓️ TILMELDING ÅBNER SNART - SÆT X I KALENDEREN Læs mere om arrangementet her https://lnkd.in/dkfxDhsN eller kontakt Louise Daugbjerg-Berthelsen, Danish Life Science Cluster ****** Hospital Automation Summit 2025 arrangeres af Danish Life Science Cluster, Odense Robotics, Danish Technological Institute, CCR - Centre for Clinical Robotics og Syddansk Sundhedsinnovation. Arrangementet medfinansieres af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Danish Life Science Cluster
NGO'er
Danmarks nationale klynge for life science og velfærdsteknologi
Om os
Vi samler virksomheder, videnmiljøer, hospitaler, kommuner og organisationer inden for life science og velfærdsteknologi. Gennem ambitiøs samarbejde på tværs af sektorer bringer vi viden og forskning i brug i virksomhederne, så der skabes nye innovative løsninger og produkter til gavn for sundhedsvæsen og borgere. Danish Life Science Cluster er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.
- Websted
-
http://www.danishlifesciencecluster.dk
Eksternt link til Danish Life Science Cluster
- Branche
- NGO'er
- Virksomhedsstørrelse
- 11-50 medarbejdere
- Hovedkvarter
- 1165 København K
- Type
- Nonprofit
- Grundlagt
- 2021
- Specialer
- Innovation, Iværksætteri, Internationalisering, Netværk, Videnoverførsel, Bæredygtighed, Vækst, Forskning, OPI, Partnerskaber, Life Science, Velfærdsteknologi, Sundhedsdata og Samarbejde
Beliggenheder
-
Primær
Nørregade 7b
1165 København K, DK
Medarbejdere hos Danish Life Science Cluster
-
Thomas Bech Hansen
Executive Vice President at FORCE Technology
-
Kim Domela Kjøller
-
Julie Enevold Brooker
Country Director Denmark, Johnson & Johnson Innovative Medicine | Transforming Healthcare | Valuable Private-Public Partnerships | Innovation Through…
-
Helene B.
Innovation, social science
Opdateringer
-
| WORKSHOP | Bliv klar til AI Act og næste skridt med #AI Arbejder du med AI som en del af din løsning til sundhedsvæsenet, men mangler rådgivning og sparring? DER ER STADIG PLADSER👇 Kom til #AIBoost workshop tirsdag den 21. januar 2025 kl. 9:30-12.00 på Alexandra Instituttet i København. Mød AI- og life science-specialister og få den nyeste viden tilpasset din virksomhed. Mere information og tilmelding her 👉🏻https://lnkd.in/dCiQU9Xq ⚠️SIDSTE FRIST FOR TILMELDING MANDAG 20. JANUAR. Kontakt Alexandre Alapetite, Alexandra Instituttet eller Karen Lindegaard, Danish Life Science Cluster, hvis du spørgsmål. Workshoppen afholdes af Danish Life Science Cluster, Alexandra Instituttet og AI-Boost, og er medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
-
Erhvervsfyrtårn Life Science er udset til at få en fremtrædende rolle i arbejdet mod at nå life science-strategiens mål. – Erhvervsfyrtårn Life Science spiller en vigtig rolle i at favne faserne fra udvikling, dokumentation og implementering til skalering nationalt og internationalt, fortæller Anders Thusgaard, erhvervspolitisk direktør i Erhvervsministeriet. - Fyrtårnet bliver en platform for udviklingen af nye produkter i samarbejde mellem den offentlige sektor og industrien – og den efterfølgende udbredelse til gavn for danske virksomheder, patienter og medarbejdere i sundhedsvæsnet, siger han. Læs mere her: https://lnkd.in/di4erP5U Danish Life Science Cluster er den samlende neutrale platform i Erhvervsfyrtårn Life Science. Initiativet er medfinansieret af Den Europæiske Union.
-
Kom med til Driving Health Tech - og mød Lene B. Oddershede, Senior Vice President, Novo Nordisk Foundation. Hun vil gøre os klogere på, hvordan AI og supercomputere som Gefion kan revolutionere sundhedsvæsenet. Kom og få et indblik i, hvordan AI-teknologi med Gefion i spidsen kan 🦾 optimere behandlingsplaner 🦾 forbedre diagnostik 🦾 fremskynde medicinsk forskning. Medlemmer af Danish Life Science Cluster får rabat på billetten - læs mere her https://lnkd.in/d9BUt-uj Driving Health Tech er arrangeret i samarbejde med IDA.
-
Det kræver nytænkning og mod til at udfordre strukturerne, hvis vi vil lykkes med innovation i sundhedssektoren: – Vi skal have teknologien ud og leve, og det kræver, at vi tør gøre op med gamle vaner og tør give plads til innovation. Den bedste måde at nå til implementering og skalering er via et stærkt samarbejde på tværs af sektorer og arbejdsområder. - Diana Arsovic Nielsen, CEO, Danish Life Science Cluster Men hvordan? ➡️ FÅ GRATIS MINI-GUIDE*: Sådan får vi innovation til at lykkes i sundhedssektoren 'START SMÅT - TÆNK STORT' Vi har samlet en række erfaringer og tips fra innovationsdagen Når Innovation Lykkes - på tværs' i en mini-guide. I guiden får du 1️⃣0️⃣ konkrete forslag og 3️⃣0️⃣ handlingspunkter, som kan hjælpe jer i gang – og forhåbentlig lykkes med sundhedsinnovation. 👉🏻*Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få (resten af) mini-guiden i vores nyhedsbrev den 22. januar 2025. Det koster kun din e-mailadresse - og du kan til enhver tid afmelde dig https://lnkd.in/dbY9JAzT **** ‘Når Innovation Lykkes – på tværs 2025’ er en tilbagevendende innovationsdag, som kombinerer relevante oplæg og cases fra kommuner, virksomheder og viden institutioner, skaber grobund for (nye) relationer og netværk på tværs af det offentlige og private erhvervsliv samt på tværs af uddannelser. Arrangementet afholdes den 9. april 2025 hos UCN i Aalborg. Kontakt Simone Walther Timmermann, Danish Life Science Cluster eller Line Bluhme, byLink - Healthcare Innovation for mere information. #NIL25 #sundhedsinnovation #påtværs #OPI #partnerskaber Medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
-
Deltag i denne konference for at udforske tilpasning og skalering af digitale sundhedsløsninger på tværs af EU. Hør om casestudier og anbefalinger fra danske og europæiske organisationer, hvor brugerinddragelse er et centralt element. Hør bl.a. om: ♦️ Udbredelsen af fælles ISO-standard for digitale løsninger til sundhed 🖌️ Muligheder og udfordringer ved tilpasning og udbredelse på tværs af EU ⭐️ Digitale løsninger, som er lykkedes med at blive udbredt og implementeret på tværs af EU-lande. Mød bl.a.: ▪️Yvette Roke, psykiater og projektleder for SUPER, GGZ Centraal, Holland. ▪️Monsenso A/S ▪️Heka VR ▪️Petra Hoogendoorn, Lead expert CEN-ISO/TS 82304-2, Coordinator Horizon Europe project Label2Enable (flere speakers på vej) Gratis tilmelding 👉🏻 https://lnkd.in/dUF_qaU7 I samarbejde med bl.a. Center for Digital Psykiatri og Erhvervsfyrtårn Life Science. Arrangementet medfinansieres af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Lange Nielsen
-
Innovative virksomheder skal have øje for de regulatoriske krav, allerede når de udvikler deres løsning. Det mener eksperter, og derfor har Danish Life Science Cluster nu ad fire omgange engageret virksomheder i et forløb, hvor de arbejder med at udarbejde en regulatorisk strategi. – Vi har bl.a. lagt vægt på, at virksomhederne bør bryde deres innovationsproces op i mindre bidder. Disse delmål er bl.a. vigtige i deres samarbejde med investorer, hvor virksomhederne kan blive helt klare på, hvilke faser, de søger funding til, og på hvor langt der er til målet, fortæller Brian Hedegaard, CEO i Probatus, som rådgiver om medicinsk udstyr og compliance. Læs mere om arbejde og strategier for compliance. Tak for stærks samarbejde til rådgiverne Brian Hedegaard, Probatus, Heikki Pitkänen, Lean Entries og Mia Trustrup Larsen, GBA Key2Compliance.
Flere end 50 virksomheder har fået viden om MDR – og er blevet skarpere på deres regulatoriske strategi - Danish Life Science Cluster
https://www.danishlifesciencecluster.dk
-
Den nye sundhedsreform kalder på bedre, dataunderstøttet samarbejde mellem kommuner og hospitaler. Første store skridt er taget i Sønderjylland med et nyt velfærdsteknologisk netværk på tværs af fire kommuner og et sygehus. – Det har været vigtigt for os at skabe bedre dialog om teknologier mellem kommuner og sygehus, og det har været givende at få indblik i fageksperternes arbejde på tværs af sektorerne, fortæller Lone Boysen Lauritzen, lærings- og projektkonsulent, Sygehus Sønderjylland. Projektet peger ind i Sundhedsreform 2024’s vision om, at et stærkt digitalt samarbejde på tværs er afgørende for omstillingen af sundhedsvæsenet og skal bl.a. bidrage til, at flere kan behandles i eget hjem. Læs mere om samarbejdet mellem Sygehus Sønderjylland og Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder kommuner samt Teknologisk Institut ved Martin Grønbæk Jensen og Lasse L. Blond, PhD.
Projekt hjælper kommuner og hospital til bedre samarbejde om at optimere tilsyn og få gavn af teknologi - Danish Life Science Cluster
https://www.danishlifesciencecluster.dk
-
Med mennesket i fokus: Når relationer, valg og teknologi mødes 💊Hvordan påvirker relationen mellem medarbejder og borger beslutninger og adfærd inden for medicinhåndtering? 💊Hvordan kan man vurdere, hvilke borgere der med fordel kunne få hjælp af en medicinteknologisk løsning til medicinhåndteringen? 🗓️Vær med online på årets første møde i 'Netværk om medicinhåndtering' den 28. januar 2025 kl. 13:00 - 14:30 ➡️ Læs mere og tilmeld dig her https://lnkd.in/dzqxkbcR Lyt til tre inspirerende oplæg og få indsigt i forskningsbaserede perspektiver og konkrete kommunale erfaringer: ⓵ Betydningen af relationen mellem den professionelle medarbejder og borgeren/patienten. ⓶ Mødet mellem medarbejder og borger/patient ⓷ Skal der være en positiv business case, når man skal vurdere, hvilke borgere der med fordel kunne få hjælp af en medicinteknologisk løsning til medicinhåndteringen? 🗣️Marie Broholm, lektor, Ph.D, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet - University of Southern Denmark 🗣️Sander Lorell, velfærdsteknologi konsulent, Næstved Kommune. 💊Vær med i netværkets nye advisory board💊 Vil du have indflydelse på, hvad der kommer på programmet til de fire årlige netværksmøder, så kontakt Lotte Aagaard Kappel eller Charlotte Kristensen for mere information. Arrangementet er medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
-
Bestyrelsen i Danish Life Science Cluster ønsker medlemmer og andre samarbejdspartnere et godt nytår 🎉 - og ser frem mod et 2025 med stærke resultater skabt i nye og eksisterende partnerskaber. Danmarks nationale sundhedsklynge har netop gennemført en medlemsundersøgelse, der giver et klart billede af, hvad medlemmer og partnere forventer og ønsker sig af Danish Life Science Cluster. Ud fra resultaterne af bl.a. medlemsundersøgelsen, den nye life science-strategi og behov og tendenser på life science-området har klyngens bestyrelse identificeret fire indsatsområder, som kommer til at sætte retningen for fremtidens aktiviteter i Danish Life Science Cluster: 💰 Flere og bedre investeringer i life science 💡 Bedre optag af innovation på medicinområdet 🦾 Sundhedsteknologi til det nære sundhedsvæsen 🤝 Impact via partnerskaber Læs mere i betyrelsesformand Kim Domela Kjøllers nytårshilsen. Medfinansieret af #EU
Nytårshilsen til Danish Life Science Clusters medlemmer - Danish Life Science Cluster
https://www.danishlifesciencecluster.dk