Uutiset
Politiikka ja toiminta
-
Asuminen ja työnteko EU:ssa
EU-säännöt helpottavat EU-kansalaisten työskentelyä toisessa EU-jäsenvaltiossa ja takaavat sosiaaliturvaetuuksien siirtymisen Euroopan sisäisissä muutoissa.
-
Eurooppalainen työllisyysstrategia
EU-maat loivat yhteiset työllisyyspoliittiset tavoitteet ja päämäärät, joiden tavoitteena on luoda uusia ja parempia työpaikkoja EU:hun.
-
Sosiaalisten oikeuksien pilarin toteuttaminen
Pilarissa esitetään 20 keskeistä periaatetta ja oikeutta, joilla tuetaan oikeudenmukaisia ja moitteettomasti toimivia työmarkkinoita ja hyvinvointijärjestelmiä.
-
Oikeudet työpaikalla
EU:n työlainsäädäntö takaa tiettyjä vähimmäisoikeuksia kaikille, jotka asuvat ja työskentelevät EU:ssa.
-
Sosiaaliturva ja sosiaalinen osallisuus
EU tukee ja täydentää jäsenvaltioiden kansallista sosiaalisen osallisuuden ja sosiaalisen suojelun politiikkaa.
-
Osaaminen ja pätevyydet
Vaikka koulutus on Euroopan unionin jäsenvaltioiden toimivallan alainen alue, eurooppalaisilla aloitteilla pyritään avustamaan kansallista päätöksentekoa.
-
Kansainväliset yhteistyökumppanit ja virastot
Euroopan komissio tekee yhteistyötä monien kumppaneiden, kuten kansallisten hallitusten, ammattiliittojen ja työnantajien edustajien, kansalaisjärjestöjen ja asiantuntijoiden kanssa.
-
Analyysit, arvioinnit, vaikutustenarvioinnit
Euroopan komissio analysoi tärkeitä yhteiskunnan ja työmarkkinoiden kehityssuuntauksia ja arvioi EU:n politiikan ja ohjelmien vaikutuksia.
-
Rahoitus
Työllisyyteen, sosiaaliasioihin ja sosiaaliseen osallisuuteen liittyviä hankkeita rahoitetaan EU:n eri rahastoista ja ohjelmista.
-
Oikeudenmukainen vihreä ja digitaalinen siirtymä, tutkimus
-
Tasa-arvon unioni: Vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva strategia 2021–2030
Euroopan komissio hyväksyi maaliskuussa 2021 vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan strategian vuosiksi 2021–2030. Tällä kymmenvuotisella strategialla Euroopan komissio haluaa parantaa vammaisten ihmisten elämää Euroopassa ja muualla maailmassa.