🌍 Les grans empreses comencen a veure com els recursos naturals que sostenen les seves operacions es redueixen i els costos de les matèries primeres s’incrementen exponencialment. Què fem davant d’aquest escenari? Antoni Trasobares, Director del #CTFC, ho té clar: apostar per la inversió en capital natural i per una adaptació sostenible no és només una opció, sinó una necessitat. 💡 El canvi és inevitable!
Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya
Servicios de investigación
Solsona, Lleida 4513 seguidores
Sobre nosotros
El CTFC, con sede en Solsona (Lleida) es un centro público de investigación. Nació en 1996, bajo la forma jurídica de consorcio, y actualmente está formado por el Consell Comarcal del Solsonés, la Universidad de Lleida, la Diputación de Lleida, la Fundación Catalana para la Investigación y la Innovación, la Universidad Autónoma de Barcelona, la Diputación de Barcelona, el Ayuntamiento de Solsona, y la Generalitat de Catalunya. Actualmente, la institución cuenta con una plantilla de un centenar de profesionales científicos, técnicos y de administración y gestión. La actividad del CTFC no se restringe únicamente a la investigación competitiva, sino que la transferencia de tecnología y del conocimiento y la formación, que representan un importante volumen de su actividad, valorizan sus resultados. La transferencia de tecnología en forma de convenios con las empresas y las administraciones públicas se complementa con la organización de seminarios para el gran público y agentes del sector forestal (gestores, propietarios, técnicos, administración y científicos, etc.), a nivel nacional e internacional, contribuyendo a la transferencia de este conocimiento y a la creación de debate. Los tres programas de trabajo en los que estructura su actividad son: - Gestión forestal multifuncional - Dinámica del paisaje y biodiversidad - Bioeconomía, salud y gobernanza La actividad realizada se transfiere a través de la sociedad FBS, encargada de valorizar el conocimiento del CTFC y darlo a conocer al mercado en forma de nuevos productos y / o servicios de calidad ligados a la experiencia de los equipos técnico-científicos del Centro.
- Sitio web
-
http://www.ctfc.cat
Enlace externo para Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya
- Sector
- Servicios de investigación
- Tamaño de la empresa
- De 51 a 200 empleados
- Sede
- Solsona, Lleida
- Tipo
- Empresa pública
- Fundación
- 1996
- Especialidades
- medio ambiente, forestal, desarrollo rural, formación, sostenibilidad, investigación, transferencia de tecnología, dinamización empresarial, silvicultura y gestión forestal y productos forestales no madereros
Ubicaciones
-
Principal
Ctra. St Llorenç de Morunys, km.2 (direc. St. Llorenç)
Solsona, Lleida 25280, ES
Empleados en Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya
-
Laia Casafont i Solé
Head of the Projects Promotion Office at CTFC - Forest Science and Technology Centre of Catalonia
-
Judit Costa
Gestió de projectes en Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya
-
Joan Rovira i Ciuró
Secretario General Consorci Forestal de Catalunya / Director - gerente Cooperativa Forestal
-
Manel Balcells
Manel Balcells
Actualizaciones
-
La #natura és la infraestructura clau que regula el nostre planeta, i ha de ser la base de l'economia. Cal pantejar els nostres paisatges #agroforestals per adaptar-los al canvi global. 🌱🌍 🎥 En el darrer vídeo en parla Marc Palahí.
-
#SteppeBirds2025 🚨 Early Bird Registration is Open! ⏳ Secure your spot at the International Conference on Palearctic Steppe Birds and enjoy discounted rates by registering early ❗ 🌍 Join leading researchers, conservationists, and ecologists from around the world to explore the latest in steppe bird conservation and ecology. Don’t miss this opportunity to be part of an important global conversation🦅 ✍ Register now and learn more at steppebirds.com #Ornithology #ConservationAction
-
Un plaer compartir viatge i experiències amb vosaltres ICERCA - Centres de Recerca de Catalunya CIMNE !
🫱🏾🫲🏼 Visitem l'Argentina per estrènyer llaços en innovació i transferència tecnològica amb el suport d'ICERCA - Centres de Recerca de Catalunya 👇🏽 Del 2 al 6 de desembre, els responsables de les Unitats de Transferència Tecnològica de diversos centres del sistema ICERCA - Centres de Recerca de Catalunya, incloent-hi Francesc Cano Ibáñez (Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya), Javier Marcipar (CIMNE Tecnologia) i Jordi Jiménez (CIMNE), van visitar les ciutats de Buenos Aires i Santa Fe, a l'Argentina. 🔄️ La missió tenia com a objectiu enfortir les relacions internacionals i promoure la transferència de coneixement entre Llatinoamèrica i Catalunya. 🫱🏾🫲🏼 L'agenda va incloure reunions clau amb institucions de referència com la Universidad Nacional del Litoral (UNL), el CONICET, la Universidad Tecnológica Nacional (UTN) i el Districte Tecnològic de Buenos Aires City Government, així com trobades amb empreses tecnològiques i startups locals. ℹ️ La visita s’ha finançat per l’ajut “CERCA VES-HI KTT” d'ICERCA - Centres de Recerca de Catalunya, per a la mobilitat i intercanvi de professionals de transferència dins del programa d’impuls de la transferència de coneixement i la innovació, mitjançant actuacions transversals orientades a la promoció i la comunicació de la transferència del sistema CERCA, dins del Pla Estratègic d’Innovació i Transferència del Coneixement, de la Direcció General de Transferència i Societat del Coneixement, i al Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya. 🔗 Més informació: cimne.com/vnews/12265 #Innovació #TransferènciaTecnològica #CERCA #CIMNE #Recerca
-
+5
-
Des del Mediterrani, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) es posiciona com a referent europeu. Marc Palahí ho explica amb claredat: 🔬 Aquí es troben els coneixements científics més avançats en paisatge i cadenes de valor. 🤝 Aquest lideratge ha fet del #CTFC el soci preferit per demostrar que una nova economia sostenible és possible. 🌍 Una economia que segueix la visió del Rei Carles III: prosperar en harmonia amb la natura. Quin és el repte ara? Mobilitzar el sector privat per aprofitar el gran potencial científic i innovador que tenim a Catalunya.
-
💡 Com es planteja el futur? Només ho podem fer amb una nova economia basada en la natura 🌿 , i amb el foment de la bioeconomia que posi en valor nous productes. 👉🏼 Us ho explica Antoni Trasobares, Director del #CTFC.
-
🌍✨ La gran solució del segle XXI: La bioeconomia circular! 🎥 Marc Palahí ens explica com el sistema econòmic que proposem no només és més sostenible, sinó també més rendible i segur: ✅ Menys dependència d’inputs sintètics, reduint costos i impacte ambiental. ✅ Adaptat a les realitats socioecològiques del territori, fent-lo més inclusiu i social. ✅ Una visió a llarg termini, que genera estabilitat i confiança per als inversors. En un món ple d’incerteses climàtiques i geopolítiques, la bioeconomia circular ofereix una alternativa local, sostenible i controlable, basada en el coneixement científic i la innovació. 💡 Aquesta és la nostra aposta per transformar el present i construir un futur millor.
-
Del global a local: Cal posar en valor el nostre gran actiu, el territori, i vincular-lo al benestar de la població 🌍🌱 💡 Hem d'aconseguir que invertir en el territori sigui rendible! ❓ Com podem fer-ho? Antoni Trasobares, Director del #CTFC, en parla👇🏼📽️
-
Nova vacant al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya!!!
Nova oferta de feina al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Consulta la nostra borsa de treball a la web del CTFC. www.ctfc.cat.
-
Del Mediterrani al món: liderant la transició cap a una bioeconomia circular! En aquest vídeo, Antoni Trasobares, director del #CTFC i coordinador del projecte FIRE-RES, destaca com des de Catalunya i el sud d’Europa estem construint un futur sostenible: ✅ Projectes clau en paisatges resilients per fer front als reptes ambientals. ✅ Creació d’un hub industrial d’assajos preindustrials en bioeconomia mediterrània. ✅ Connexió amb l’Aliança de Bioeconomia Circular, una iniciativa global liderada pel Rei Carles III i promoguda juntament amb Marc Palahí. 🌍 Aquesta visió valenta reafirma el nostre compromís amb un model econòmic més sostenible i resilient, situant la nostra regió al mapa de les grans solucions globals.