Hvordan har arbeidet med aktsomhetsvurderinger hos Fritzøe Engros AS bidratt til å foreta bedre strategiske avgjørelser? Fritzøe Engros, ved teknisk sjef Jarle Anholt, svarte dette til deltakere på Backes leverandørdag: - I vår innkjøpspolicy overfor Kina har vi besluttet å ikke handle av produsenter som bruker agenter. - Vi skal ha mer kontroll til å kunne utføre aktsomhetsvurderinger. - Vi skal ha god kommunikasjon med våre produsenter. I byggebransjen må vi bli langt mer bevisst på hva vi kjøper inn og hvordan våre innkjøp, i verste fall bidrar til å krenke menneskeverd og opprettholde uverdige levekår for mennesker, tidlig i verdikjeden. Åpenhetsloven er et godt hjelpemiddel til å oppnå dette.
Om oss
Backe er et norsk, familieeid entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap rigget for å skape og bygge de beste yrkesbygg og boliger. Backe satser stort på digitalisering, kompetanse og bærekraft - og vil være med å utvikle fremtidens byggenæring. Våre grunnverdier faglig dyktig, ærlig og ambisiøs reflekterer vår væremåte, og skal erfares av alle vi omgås. Vår visjon; Sammen gjør vi en forskjell, gjenspeiler vår tro på samarbeid for å skape de beste løsningene for oss, våre samarbeidspartnere og samfunnet. Vi skal være en Inkluderende og mangfoldig virksomhet, og sammen med våre leverandører jobber vi for å skape gode arbeidsforhold i hele verdikjeden. Konsernet omsatte i 2022 for ca. 4,2 milliarder kroner og har nærmere 860 medarbeidere over hele landet. Backe is a family-owned construction and property development company with operations throughout Norway. Backe is committed to reducing emissions in the Norwegian construction and building industry and invests in technology to ensure sustainable operations throughout its value chain. With more than 70 years’ experience in the Norwegian market, Backe delivers projects to the public and private sector. The company employs about 800 people and reported revenues at NOK 4.2 billion for 2022.
- Nettsted
-
http://www.backe.no
Ekstern lenke til Backe
- Bransje
- Bygg og anlegg
- Bedriftsstørrelse
- 501-1 000 ansatte
- Hovedkontor
- Lysaker, Akershus
- Type
- Privateid selskap
- Spesialiteter
- entreprenør, boligutvikling, construction, property development, built industry
Beliggenheter
Ansatte i Backe
Oppdateringer
-
Hva er den største effekten av å jobbe med aktsomhetsvurderinger i Ahlsell Norge AS? Ahlsell, ved compliance manager Christine Larsen Børresen, svarte dette til deltakere på Backes leverandørdag: - Vi blir kjent med leverandørene og kommer litt dypere i å se hvordan de jobber og tenker. - Vi ser om de har de prosesser og verktøy vi ønsker de skal ha? I byggebransjen må vi bli langt mer bevisst på hva vi kjøper inn og hvordan våre innkjøp, i verste fall bidrar til å krenke menneskeverd og opprettholde uverdige levekår for mennesker, tidlig i verdikjeden. Åpenhetsloven er et godt hjelpemiddel til å oppnå dette.
-
Hva forventer Forsvarsbygg at entreprenører og leverandører gjør mer av når det kommer til aktsomhetsvurderinger av sine leverandørkjeder? Forsvarsbygg, ved seniorrådgiver Grethe Tenden, svarte dette til deltakere på Backes leverandørdag: - Vi forventer at aktørene våger å rapportere på de faktiske og potensielle risikoene i som kan forekomme i leverandørkjeden I byggebransjen må vi bli langt mer bevisst på hva vi kjøper inn og hvordan våre innkjøp, i verste fall bidrar til å krenke menneskeverd og opprettholde uverdige levekår for mennesker, tidlig i verdikjeden. Åpenhetsloven er et godt hjelpemiddel til å oppnå dette.
-
Hvilke tips har Etisk handel Norge - Ethical Trade Norway til leverandørene i byggebransjen rundt arbeidet med aktsomhetsvurderinger? De to seniorrådgiver Rikke Mohn Halvorsen og Silje Marie Rosenlund , svarte dette til deltakere på Backes leverandørdag: - Det må forankres i ledelsen - Prioritere arbeidet med ressurser, få det på agendaen og sett mål - Start med å kartlegge egen verdikjede - Kommuniser det dere gjør og det dere erfarer, både det som er bra og det som ikke er bra I byggebransjen må vi bli langt mer bevisst på hva vi kjøper inn og hvordan våre innkjøp, i verste fall bidrar til å krenke menneskeverd og opprettholde uverdige levekår for mennesker, tidlig i verdikjeden. Åpenhetsloven er et godt hjelpemiddel til å oppnå dette.
-
Kunstsilo- Vinner av Betongtavlen 2024 Utrolig stas å vinne denne hedersprisen innen betongfaget for prosjektet Kunstsilo. Dette hadde ikke vært mulig uten spenstig og visjonær arkitektur, en byggherre med ambisjoner og dyktige fagfolk hos entreprenør og rådgivere. Takk for godt samarbeid fra start til slutt. Byggherre: Kunstsilo Arkitekt/Designer: Mestres WAGE Arquitectes, @BAX og @Mendoza Partida Byggtekniske rådgivere: Ramboll og Degree Of Freedom Entreprenør: Backe Sør AS Betongleverandør: Ribe Betong Prefableverandør: Heidelberg Materials Prefab Her er utdrag fra juryens begrunnelse: Konkurransen om å gjøre en kornsilo om til museum og kaiområdet til et attraktivt byrom var utfordrende. Mestres Wåge Arquitectes løste dette med et elegant byplangrep som skapte to skjermede uterom. Konseptet med lage et kutte midt i siloen var både arkitektonisk og ingeniørmessig imponerende, og skapte et sakralt rom. Kunstsiloen fikk en basilika-lignende planløsning med hovedrom og sideskip for utstillinger, garderober, kafé og butikk. Transformasjon av en verneverdig bygning er ingen enkel øvelse, dette er balansekunst hvor opprinnelig strukturer bør forbli lesbare samtidig med at det nye kan fungere optimalt. Kunstsilo er et usedvanlig godt eksempel på bevaring gjennom bruk, hvor en har unngått en konservativ konservering, men heller forsterket byggets opprinnelige kvaliteter gjennom transformasjon. Teknisk er transformasjonen krevende. For å holde sylindrene sammen etter at de er kuttet over flere etasjer er det montert stålstag som låses i nye betongklosser inne i sylindrene. Skyggespillet fra disse elementene forsterker den arkitektoniske opplevelsen. Akustikken ble ivaretatt med akustisk puss, og glideforskaling styrket konstruksjonen. Forlengelsen av sylindrene med glass-sjikt gir god vindskjerming på takterrassen. Prosjektet ble gjennomført innenfor en stram økonomisk ramme, takket være god prosjekteringsledelse og arkitektenes koordinering.
-
Kunstsilo vant Årets byggepris for Kristiansands-regionen 👏 👏 – Vi er ekstremt stolte over å ha realisert Kunstsilo. Utførelsen er helt spesiell, det er «one of a kind». Det har også gitt mange ringvirkninger i landsdelen, med vanvittig mange samarbeidspartnere. Med totalt 350.000 timeverk har Kunstsilo gitt jobb til mange. Arbeidet har vært spesielt spennende og utviklende, med god gjennomføring, uttalte daglig leder Anders Larsen i Backe Sør AS i forbindelse med prisutdelingen. Takk til Kunstsilo, Mestres WAGE og alle andre for godt samarbeid under hele byggeperioden.
-
I byggebransjen må vi bli langt mer bevisst på hva vi kjøper inn og hvordan våre innkjøp i verste fall bidrar til å krenke menneskeverd og opprettholde uverdige levekår for mennesker tidlig i verdikjeden. Dette var ett av budskapene til Backes innkjøpsdirektør Evelin Valme da Backes samlet leverandørkjeden, kunder og ansatte for å snakke om åpenhetsloven og inspirere til innsats. For mange oppleves det krevende. Vårt tips er å starte i det små, med første ledd i kjeden og spørre konkret hva de gjør og hvilken kjennskap de har til opprinnelsen for produktene de tilbyr. Så kan man gradvis utvide videre, fortalte Kenneth Hatlestad som er leder for kategoristyring i Backe. Takk til Forsvarsbygg, Ahlsell Norge AS, Fritzøe Engros AS, ElteraGruppen og Etisk handel Norge - Ethical Trade Norway for faglig gode og motiverende innlegg. Vi er svært glad for å ha dere som samarbeidspartnere. Målet for bransjen bør være enkelt: Vi skal kjøpe inn med god samvittighet og sørge for å forbedre forholdene i hele verdikjeden for alle mennesker som er involvert.
-
Sammen gjør vi en forskjell, sier vi. Derfor er det ekstra gøy og spennende å ta del i dette første talentprogrammet på tvers av verdikjeden. Vi har svært høye forventninger, og vi gleder oss til å jobbe tett og godt sammen med Construction City , OBOS og Multiconsult i dette pilotprosjektet.
Vi gjør noe historisk - og lanserer det første talentprogrammet på tvers av verdikjeden! 🚀 Vi er stolte av å lansere piloten av Talentprogram Construction City Cluster, i samarbeid med OBOS, Backe og Multiconsult! Meld deg på kick-offen her👉https://lnkd.in/dduQaqDv Når: 8. november | Tid: 11:00-13:00 | Sted: Ulvenveien 82E, 6. etasje 💡 Programmet tar opp seks håpefulle prosjekt- og prosjekteringsledere som ønsker en dypere forståelse av verdikjeden. 💭 Gjennom hospitering og samlinger våren 2025 skal deltakerne få unik innsikt i hvordan byggherre, rådgiver og entreprenør kan jobbe enda tettere sammen for å skape fremtidens løsninger. 🤝 Vi bygger bro på tvers og praktisk erfaring, som vil gi stor verdi til både deltakerne og deres organisasjoner. Er du spent på hva talentprogrammet inneholder, eller er du gira på å møte deltakerne som skal være med? Meld deg på! Marianne Valstad | Adelén Øverlien | Mette Wangen | Cato A. Mørk | Thomas Skjennald | Stein Inge Jærnes | Ina Maria Finnerud
-
Ledige stillinger som HMS-leder i Trondheim 😀 Våre gode kolleger i Backe Trondheim AS søker en engasjert HMS-leder som kan være med å videreutvikle det flotte arbeidet som gjøres for å sikre en trygg og god arbeidshverdag for alle i selskapet. Er du opptatt av forebyggende HMS-arbeid og brenner for å dele din kunnskap og bidra til å øke HMS-kompetansen i selskapet.? Da håper vi du har lyst til å bli vår nye kollega!
-
Orden er roten til god HMS. En ryddig byggeplass er en sikker byggeplass. To av mange ordensmennesker i Backe, Kathrine Fagerli Nilssen og Christian Eriksen, ville sjekke ut HMS-effekten av å fjerne rot på byggeplassen. Bakgrunn for undersøkelsen var en hendelse hvor en forskalingssnekker knakk benet i forbindelse med en lossejobb. Han skled på den lille stigen på lastebilen, falt ned og landet skrått i gjørma rett utenfor dekket der lastebilen skulle stå. Benet knakk. Undersøkelse av hendelsen viste at lastebilen ikke kunne stå der den skulle stått fordi stedet var fylt opp med andre ting. Dermed måtte den plasseres på et mindre egnet sted. Derfor knakk forskalingssnekkeren foten. - Ryddighet gir bedre oversikt, og det blir lettere å se de virkelig farlige situasjonen i tide. Det blir lettere å orientere seg, forteller HMS-leder Kathrine Fargerli Nilssen. - Med bedre orden og ryddighet blir også arbeidet mer effektivt. Og det oppstår færre uønskede situasjoner, supplerer prosjektleder Christian Eriksen. Her kan du lese hele saken:
(+) Orden er roten til god HMS
hmsmagasinet.no