God jul och gott nytt år önskar vi på Länsstyrelsen Värmland 🎄 Från och med nu tar vi en paus från sociala medier men vi är tillbaka igen den 7 januari 2025. Vår reception håller stängt den 24–26 december, 30-31 december och trettondag jul 6 januari. Övriga vardagar är du välkommen att besöka oss mellan klockan 8.00-10.00. Du kan också nå oss via mejl, telefon eller våra e-tjänster: https://lnkd.in/grhz-ZD9 Under året som gått har vi haft glädjen att ta emot hela 3 798 besökare. Tack för ett fint år – vi ser fram emot att mötas igen 2025!
Länsstyrelsen Värmland
Offentlig förvaltning
Karlstad, Värmland 3 087 följare
En samlande kraft för ett hållbart Värmland.
Om oss
Länsstyrelsen Värmland skapar förutsättningar för människor, företag och organisationer att leva och verka i och för ett hållbart Värmland. Länsstyrelsen är en statlig myndighet som finns nära människorna i varje län. Vi är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering, riksdag och centrala myndigheter å den andra. Landshövdingen är chef för länsstyrelsen och har i uppdrag att följa utvecklingen och informera regeringen om länets behov. Länsstyrelsen Värmland leds av landshövding och länsråd.
- Webbplats
-
https://www.lansstyrelsen.se/varmland/
Extern länk för Länsstyrelsen Värmland
- Bransch
- Offentlig förvaltning
- Företagsstorlek
- 201–500 anställda
- Huvudkontor
- Karlstad, Värmland
- Typ
- Myndighet
- Grundat
- 1779
- Specialistområden
- Miljö, Natur, Vilt, Djurskydd, Rovdjur, Områdesskydd, Krisberedskap, Vatten, Fiskevård, PBL, Miljöövervakning, Dammsäkerhet, Klimatanpassning, Klimatpåverkan, Kulturmiljö, Jordbrukarstöd, Lantbruk, Regional utveckling och Social hållbarhet
Adresser
-
Primär
Våxnäsgatan 5
Karlstad, Värmland 651 86, SE
-
Morokulien Infocenter
Morokulien, 673 93, SE
Anställda på Länsstyrelsen Värmland
Uppdateringar
-
Välbesökt och lovordad spridningskonferens! 💛 Yrkesvägs spridningskonferens lockade 350 personer från 60 kommuner. De fick ta del av fantastiska berättelser om förnyelsen av sfi från deltagare, medarbetare och projektpartners, prisutdelning till arbetsgivare, känslosam körsång och mycket mer. I en nyhet på Yrkesvägs hemsida kan du läsa mer om dagen, se foton, titta på filmer som visades, läsa omdömen och inte minst ta del av en inspelning av konferensen: https://lnkd.in/dbX_aHy7 Stort tack till alla inblandade för en fantastisk dag! 🙏
-
+5
-
Adventsmottagning på Residenset🌟 Under söndagen bjöd landshövding Georg Andrén och hans fru My in till en adventsmottagning på Residenset. En eftermiddag med varm och härlig stämning, vackra sånger, godsaker och trevligt sällskap. Tack alla ni som deltog!
-
+4
-
Givande industribesök i Hagfors! IUC Stål & Verkstad bjöd in till en inspirerande Värmlandsresa under måndagen. Den här gången gick resan till Hagfors för samtal om utmaningar, utveckling och framtid tillsammans med industriföretagen Valmet i Hagfors samt Uvån Hagfors Teknologi. Landshövding Georg Andrén och länsråd Emma Spak var med vid besöken tillsammans med bl a tjänstepersoner och politiker från kommun och region. Under dagen fördes även dialog om satsningen på det kommande Teknikhuset i Hagfors. Tack för en givande dag med intressanta samtal och besök!
-
Nu lanserar vi Lilla byggnadsvårdsbidraget – ett förenklat byggnadsvårdsbidrag som ska uppmuntra till vård av byggnader som är viktiga för vår gemensamma kulturmiljö! Syftet med bidraget är att bevara byggnadernas kulturhistoriska värden, arbetena ska därför utföras med traditionella metoder och material. Sista ansökningsdag är den 15 februari 2025. Bidrag kan beviljas med upp till 30 000 kronor per byggnad, men eftersom medlen är begränsade prioriterar vi mellan inkomna ansökningar. Läs mer om vilka villkor som gäller och hur du ansöker om bidraget på vår webbplats: https://lnkd.in/dEUps-Qm
-
Just nu arrangeras den regionala energikonferensen 2024, med flera hundra deltagare på Karlstad CCC! Värmland har ett stort behov av energi och behovet av el ökar hela tiden. För att trygga framtidens energiförsörjning behöver vi ställa om till ett mer robust och hållbart energisystem än det vi har i dag. Under den regionala energikonferensen 2024 ställer vi oss frågan hur vi kan bidra till omställningen i länet? Medverkar gör beslutsfattare i länet, representanter för energibolag, nätägare, näringsliv och många andra aktörer. Intresset och engagemanget är stort! - För att lyckas i omställningen krävs en gemensam kraftsamling från både det offentliga och det privata, jag är därför mycket glad över att vi är så många samlade här idag. Det finns ett stort och viktigt engagemang i frågan om länets energiomställning, tillsammans kan vi hitta smarta lösningar för att trygga framtidens energiförsörjning, säger landshövding Georg Andrén. Den regionala energikonferensen arrangeras av Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland och medfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Energimyndigheten. Stort tack till alla som deltar!
-
Den regionala energikonferensen 2024 är igång och drar fullt hus på Karlstad CCC! Beslutsfattare i länet, representanter för energibolag, nätägare, näringsliv och andra aktörer är just nu samlade på Karlstad CCC för att samtala om Värmlands framtida energiförsörjning. Hur kan vi bidra till omställningen? En av framgångsfaktorerna är att arbeta tillsammans enligt landshövding Georg Andrén.
-
Om krisen eller kriget kommer – information till lantbrukare 🌾 Lantbruket är en viktig del av vårt samhälle, särskilt när det handlar om att säkra matproduktionen i kris eller krig. Lantbruksföretagare spelar en avgörande roll, men det finns många risker som kan påverka verksamheten. Det kan vara extremväder, olyckor, cyberattacker eller till och med militära konflikter. För att kunna hantera oväntade händelser är det viktigt att vara förberedd. Därför har Sveriges veterinärmedicinska anstalt (SVA) tillsammans med Sveriges lantbruksuniversitet och flera andra organisationer tagit fram broschyren "Om krisen eller kriget kommer – till Sveriges lantbruksföretagare". Broschyren ger konkreta tips och råd för hur du kan göra din verksamhet mer förberedd inför framtida kriser. Broschyren finns att ladda ner på SVA:s webbplats, tipsa gärna andra som du tror kan ha nytta av den: https://lnkd.in/dqEu6Qtb
-
Uppstart i Karlstad för ett av Europas största vattenvårdsprojekt! 💦 Representanter från myndigheter, universitet och kommuner samlas just nu i Karlstad kring LIFE-projektet Improve Aquatic LIFE. Satsningen är ett av Europas största vattenvårdsprojekt, och flera värmländska vattendrag ingår i projektet. 💦 Länsstyrelsen Värmland har tillsammans med 16 andra partners från främst södra Sverige beviljats närmare 400 miljoner kronor i EU-stöd till Improve Aquatic LIFE. Projektet är ett av Europas mest omfattande vattenrestaureringsprojekt, och kommer att pågå fram till 2031. 💦 Involverade aktörer ska tillsammans genomföra mer än 500 åtgärder i Sverige under de kommande sju åren. Det handlar bland annat om att ta bort vandringshinder, restaurera våtmarker och återställa livsmiljöer för fiskar och andra vattenlevande djur i vattendrag och kustvatten. 💦 Tvådagars programmet i Karlstad innehåller föredrag, workshops samt ett studiebesök i universitetets strömakvarier. Konferensen arrangeras av Länsstyrelsen Värmland tillsammans med Karlstads universitet, och är en av tre kickoffer som hålls i samband med uppstarten av projektet.
-
Den 3 december är det den internationella funktionsrättsdagen. Detta uppmärksammar vi bland annat genom ett digitalt panelsamtal den 5 december klockan 17.00-18.30. Från granskning till handling - så kan Värmland samverka i funktionsrättsfrågor heter tillfället som du kan anmäla dig till via kalendern på vår webbplats: https://lnkd.in/dt2eekY3 Sändningen finns även att ta del av i efterhand via funktionsrattvarmland.se.