Är din organisation verksam inom idéburen sektor eller näringslivet i Värmland? Nu har ni chansen att nominera er till Folkhälsopriset 2025! Vad menas med folkhälsopriset, Anna Beata Brunzell, folkhälsochef i Region Värmland? – Vi vill uppmärksamma de fantastiska insatser som görs för folkhälsan i Värmland. Vinnaren av Folkhälsopriset får 100 000 kronor till sin organisation vid en ceremoni i april 2025. Vem kan nomineras? – God folkhälsa handlar om god och jämlik hälsa och både social och ekonomisk hållbarhet. För att nomineras till folkhälsopriset ska organisationen ha gjort en hälsofrämjande eller förebyggande insats. Det kan till exempel handla om något som bidragit till ökad livskvalitet eller minskat lidande hos individer. Hur nominerar man? – Besök https://lnkd.in/d6ZdHtHW för mer information och för att fylla i nomineringsformuläret. Där finns också länkar till vad folkhälsa och hälsofrämjande arbete innebär. Du kan nominera till och med 2 februari. https://lnkd.in/d6ZdHtHW
Region Värmland
Offentlig förvaltning
Karlstad, Värmland 9 884 följare
Vi arbetar tillsammans för välmående invånare och en hållbar region. Det är så vi skapar livskvalitet i världsklass.
Om oss
Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i vårt län. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Region Värmland arbetar på uppdrag av invånarna. Vid de allmänna valen röstar du på de politiker som du vill ska styra organisationen. Vid årsskiftet 2019 bildade Landstinget i Värmland, kommunalförbundet Region Värmland, Värmlandstrafik och Karlstadsbuss en gemensam organisation med namnet Region Värmland.
- Webbplats
-
http://www.regionvarmland.se/
Extern länk för Region Värmland
- Bransch
- Offentlig förvaltning
- Företagsstorlek
- 5 001–10 000 anställda
- Huvudkontor
- Karlstad, Värmland
- Typ
- Myndighet
- Grundat
- 1863
Adresser
-
Primär
Rosenborgsgatan 50
Regionens hus
Karlstad, Värmland 651 82, SE
Anställda på Region Värmland
Uppdateringar
-
Inför julen vill vi passa på att dela med oss av några schysta tankeställare som passar på arbetsplatsen, såväl som hemma med släkt och vänner. Och alla vet att det är lite extra lätt att vara schyst med en pepparkaka eller två i magen 😋 🎄 Runt granen. Ett fyndigt rim på paketet kan locka till skratt. Men – sker dina skämt på någon annans bekostnad? 🍴 Vid julbordet. Det är mycket som ska fixas för att alla ska bli mätta. Men – vem fixar julmaten och städar oftast undan? 🎅 I väntan på tomten. Många ser fram emot tomtens besök. Men – får alla komma till tals och lyssnar tomten på alla? Tillsammans skapar vi en Schystare jul, på jobbet och hemma! Ps. Allt material på Schyst.se finns också på engelska Schyst.se är en digital kunskapsbank som har utvecklats i samarbete med Compare, IUC Stål & Verkstad och Paper Province. Den är utformad för att hjälpa dig att bli mer medveten om dina egna förutfattade meningar, förstå andras perspektiv och främja lika värde.
-
Nu förändrar vi berättelsen om suicid. Det är temat för den nationella konferensen Suicidprevention 2025, som genomförs i Karlstad 22–23 oktober 2025. Om du i din vardag kan bidra i arbetet med suicidprevention är du välkommen att delta. Du kanske arbetar inom en kommun, region eller statlig organisation eller finns inom idéburen sektor eller näringslivet. Även privatpersoner med intresse av suicidprevention är välkomna. Anmäla dig till konferensen kan du göra från mitten av mars 2025. Det finns också möjlighet för personer eller organisationer att vara en del av programmet och presentera något som rör suicidprevention. Du kan skicka in en intresseanmälan till och med 12 februari. Skriv gärna redan nu in konferensensdatumet i din kalender och läs om konferensen på https://lnkd.in/dXxCVSFU. Välkommen till konferensen Suicidprevention 2025!
-
Nu startar nomineringen till Folkhälsopriset 2025. Om din organisation genomfört en insats som bidragit till förbättrad folkhälsa kan det bli din organisation som premieras med 100 000 kronor. Värmländska organisationer inom idéburen sektor eller näringslivet kan nomineras. Organisationen ska ha genomfört en insats som bidragit till god och jämlik hälsa i Värmland. Organisationen nominerar sig själv senast 3 februari 2025. Vill du veta mer om folkhälsopriset och kanske också nominera din organisation? Gå in på https://lnkd.in/d8Vfi36p.
-
Silvialäkaren Madelene Johanzon: "Bemötande är gratis" 🌟 I samband med förhandsvisningen av dokumentären Human Forever i Skoghall förra veckan samtalade Madelene Johanzon, Silvialäkare och specialist inom demensvård, om hur bemötande påverkar vården och vad det faktiskt innebär att vara människa. – Bemötande är gratis. Det kostar ingenting att bete sig schysst mot en person, säger Madelene, och lyfte fram vikten av att alltid se människan bakom sjukdomen. Hon betonade att missnöje inom vården ofta handlar mer om bristande bemötande än om den medicinska vården. Under samtalet, som även involverade biskop Sören Dalevi och socialchefen i Hammarö kommun Ulrika Vitalis, diskuterades också hur vi kan bevara människors värdighet och mänsklighet, även när förmågor går förlorade, särskilt i samband med demenssjukdomar. Madelene Johanzon, som leder en nationell arbetsgrupp inom demensvård och varit med och tagit fram riktlinjer för vård av personer med demenssjukdom, påminner oss om att även när förmågor går förlorade, så förlorar vi aldrig vår mänsklighet. I samband med förhandsvisningen inledde Sofia Magnusson, kultur- och bildningsnämndens ordförande i Region Värmland, med att lyfta vikten av att kulturen kan vara ett verktyg inom vården.
-
Nu är anmälan till Forum Värmland öppen! Nästa Forum Värmland äger rum den 14 februari 2025 och temat är personcentrerad vård och forskning. Du läser hela programmet och anmäler dig på https://lnkd.in/e_VXcZt. Vi ses väl där?
-
Målet är nått – 70 procent av länets unga kvinnor är vaccinerade mot HPV! Region Värmland har under året jobbat aktivt med att få fler att vaccinera sig mot HPV. Regionen har legat i topp i landet när det gäller antal vaccinerade och nu är målet nått om 70 procent vaccinerade. 🌟 ℹ️ Vaccinet är fortsatt gratis fram till årsskiftet för kvinnor födda 1994–1999 och det finns fortfarande möjlighet att nappa på erbjudandet. Målet är att utrota livmoderhalscancer och det bedömer man sker när samtliga regioner når en vaccinationstäckning på 70 procent, men ju fler som vaccinerar sig desto större är chansen att vi lyckas utrota livmoderhalscancer. ℹ️ En orsak till den höga vaccinationstäckningen i Värmland är att kvinnorna har haft möjlighet att vaccinera sig både i samband med gynekologisk cellprovtagning och på någon av länets vaccinationsmottagningar. Det senare har bidragit till att öka takten, eftersom kvinnorna har fått flera påminnelser och själva kunnat boka en tid som passar dem. – Det här har varit ett lagarbete där vi också har jobbat intensivt med att söka upp målgruppen, där har kollegorna på telefonservice gjort ett jättejobb. Vi har också lagt kraft på kommunikationsarbetet och vi tror att det har gjort skillnad, säger Ulrika Nilsson Lidström, sjuksköterska och projektledare. ℹ️ Insatser för att flera ska kunna vaccinera sig fortsätter. Bland annat är det drop-in-vaccinering fredag den 6 december på barnmorskemottagningen i Eda. Läs mer (1177.se): https://lnkd.in/dpkwcT-6
-
I februari tog Region Värmland över driften av larmcentral i egen regi. Förra veckan fick vi möjlighet att visa upp verksamheten för länets kommundirektörer. Det blev en bra diskussion om framtidens hälso- och sjukvård och hur vi tillsammans kan ta ytterligare steg för en nära vård. 🤝 Tack för besöket! 🌟
-
Jakob Heydorn Lagerlöf har blivit docent! På vår webbplats kan du läsa hur du följer hans docentföreläsning.
Jakob Heydorn Lagerlöf har blivit docent
regionvarmland.se
-
Tack till alla som kom på jobbmingel i går! Sjuksköterskestudenter från Karlstads universitet termin 2–6 hade bjudits in för att träffa verksamheter, ställa frågor och få reda på mer om hälso- och sjukvården i Värmland. Det var cirka åttio studenter som tittade förbi och var nyfikna. Några av de studenter som passade på komma var Algot, Tilda och Astrid. De är inne på sin andra termin på programmet och tycker det börjar bli på riktigt nu när det är mer praktiskt i utbildningen. – Jag var främst intresserad av att komma hit och prata lite mer med ambulansen och akuten, det är områden jag är intresserad av just nu. Men man vet ju aldrig vad det blir när jag väl är klar så det är intressant att få reda på mer, säger Algot.