Magic Keyboard amb Touch ID
El Magic Keyboard amb Touch ID i el Magic Keyboard amb Touch ID i teclat numèric sense fil (es mostren a continuació) integren funcions que fan que sigui més fàcil introduir emojis, canviar l’idioma del teclat, bloquejar el Mac Studio i executar moltes funcions del sistema prement una tecla. També pots utilitzar una empremta digital per iniciar sessió i fer compres amb l’Apple Pay.
Activar o desactivar el teclat. Fes lliscar l’interruptor d’engegada i apagada del costat posterior del teclat per activar‑lo (ha d’aparèixer un indicador lluminós de color verd) o desactivar‑lo. Si el Mac no reconeix el teclat, connecta’l al Mac amb un cable d’USB‑C a connector Lightning per enllaçar‑lo i, després, desconnecta el cable per utilitzar‑lo sense fil. Aquest mateix cable et servirà per carregar el teclat.
Bloquejar el Mac Studio. Prem ràpidament el Touch ID. Per desbloquejar el Mac Studio, fes un toc ràpid al Touch ID o prem qualsevol tecla i introdueix la contrasenya.
Configurar el Touch ID. Pots fer servir la teva empremta digital per desbloquejar el Mac i comprar amb l’Apple Pay a l’App Store, l’app Apple TV, l’Apple Books i els llocs web. Si no has configurat el Touch ID en el moment de configurar el Mac, pots fer‑ho més tard a la secció “Touch ID i contrasenya” de la configuració del sistema. Per obtenir més informació sobre el Touch ID, consulta Configurar el Mac Studio. Per obtenir informació sobre l’Apple Pay, consulta Utilitzar l’Apple Pay al Mac.
Utilitzar el Touch ID. Col·loca el dit lleugerament sobre el Touch ID. Quan arrenquis o reiniciïs el Mac per primera vegada, hauràs d’introduir la contrasenya per iniciar sessió al Mac Studio. Després, quan se’t demani la contrasenya per desbloquejar la pantalla o fer una compra, podràs utilitzar el Touch ID. A més, si configures el canvi ràpid d’usuari al Mac Studio, podràs utilitzar l’empremta digital per canviar al teu compte des del compte d’un altre usuari. Per obtenir més informació, consulta Utilitzar el Touch ID al Mac al manual d’ús del macOS.
Configurar el teclat. Per personalitzar el teclat i la tecla de funció (Fn) o del globus terraqüi , obre la configuració del sistema, ves a la barra lateral, fes clic a “Teclat” i configura les opcions que hi trobaràs per canviar de teclat o de font d’entrada, mostrar els emojis i els símbols, iniciar el dictat o definir funcions.
Utilitzar emojis o canviar l’idioma del teclat. Prem per canviar de teclat. Prem repetidament per veure diverses opcions d’emojis o altres idiomes que hagis seleccionat a la configuració de teclat, i fes dues premudes ràpides per començar a dictar (en cas que hagis configurat aquesta preferència). Al Magic Keyboard amb Touch ID, la tecla és a l’angle inferior esquerre, mentre que al Magic Keyboard amb Touch ID i teclat numèric, és a la dreta de la tecla Eliminar.
Utilitzar les tecles de funció. Les tecles de funció de la fila superior serveixen com a dreceres per accedir a aquestes funcions habituals del sistema:
Brillantor (F1 i F2): prem o per reduir o incrementar la brillantor de la pantalla.
Mission Control (F3): prem per veure què s’està executant al Mac, inclosos tots els espais i les finestres obertes.
Cerca Spotlight (F4): prem per obrir l’Spotlight i buscar coses al Mac.
Dictat o Siri (F5): prem per activar el dictat. Podràs dictar text a qualsevol lloc on es pugui introduir text, per exemple, a l’app Missatges, al Mail, al Pages i en moltes altres apps. Per activar Siri, mantén premut i, immediatament, demana el que vulguis.
No molestar (F6): prem per activar o desactivar el mode “No molestar”. Quan aquest mode estigui activat, no veuràs ni sentiràs notificacions al Mac, però les podràs veure al centre de notificacions.
Contingut (F7, F8 i F9): prem per rebobinar, reproduir o posar en pausa o per fer avançar ràpidament una cançó, pel·lícula o projecció.
Silenciar (F10): prem per silenciar el so.
Volum (F11 i F12): prem o per abaixar o apujar el volum del so.
Utilitzar les funcions alternatives. Pots utilitzar les tecles de funció per fer accions en apps específiques o per executar funcions alternatives. La tecla F11, per exemple, també serveix per ocultar totes les finestres obertes i mostrar l’escriptori. Per activar la funció alternativa associada a la tecla, prem una tecla de funció mentre mantens premuda la tecla Fn.
Utilitzar les dreceres de teclat. Pots prémer dues o més tecles a la vegada per fer accions ràpides al Mac que normalment faries amb el trackpad, el ratolí o un altre dispositiu. Per exemple, prem Ordre + C per copiar el text seleccionat, fes clic on vulguis enganxar el text i aleshores, prem Ordre + V. Per veure les dreceres de teclat més habituals, ves a Dreceres de teclat del Mac. Si es la primera vegada que fas servir un Mac, potser també t’interessa consultar El teu primer Mac?.