Bir buçuk | 27 Mart
Herkese merhaba,
Ben Melis ve yeni bir bültenle daha karşınızdayım. Ancak bu bültende yalnız değilim. 🤔
Hepimizin deneyimlediği gibi iş dünyası her geçen gün değişiyor. Bu değişimin getirdiği birçok pozitif etki olsa da biz çoğunlukla negatif tarafı duyuyor veya okuyoruz. Sessiz istifalar, toplu işten çıkarmalar, büyük istifa dalgası ve jenerasyon farklılıkları gibi konular başlıklarda yerini alırken, yeni düzenin ve yeni’lerin pozitif katkılarını sanki biraz göz ardı ediyoruz.
Mart ayını geride bırakırken hepimizin biraz pozitif şeyler duymaya ihtiyacı olduğunu düşünerek iş dünyasında harikalar yaratan genç profesyonelleri konuşmak hatta birini blog sayfamızda ağırlamak istedik. Bu yüzden BAT Yetenek Yönetimi Koordinatörü Ecem Kavrak ’la işe bakışı, yer aldığı projeler ve İK’nın geleceği ile ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Sohbetin bir kısmını buraya bırakıyorum. Devamı için sizi blog sayfamıza davet ediyorum.
Yeni nesil, yeni oyun kuralları
Ecem dilersen ilk olarak seni tanıyarak başlayalım. İK alanını seçmeye nasıl karar verdin?
Tabii ki, ben Ecem Kavrak BAT’de Yetenek Yönetimi Koordinatörü olarak görev alıyorum. Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Endüstriyel İlişkiler ve İnsan Kaynakları alanında yüksek lisans eğitimime başladım.
Kariyer yolumu belirlerken öğrencilik dönemimde yaptığım farklı alanlardaki stajlar oldukça etkili oldu. Pazarlama ve satış alanlarında çeşitli stajlar yaptıktan sonra kariyer yolundaki arayışım esnasında BAT ile öğrenciyken yolum kesişti ve insan kaynakları alanında uzun dönem bir staj yapma fırsatı elde ettim. Bu tecrübe benim hayatımdaki dönüm noktalarından bir tanesiydi hem çok keyif alarak çalıştığım bir alanı bulmuştum hem de fikirlerime değer verilen keyifli bir iş ortamı elde edebilmiştim.
LinkedIn tarafından öneriliyor
Pandemiyle birlikte sanırım iş’e bakış bir daha asla eskisi gibi olmayacak. Bu dönemde sence nasıl köklü değişiklikler oldu? İK alanındaki gelecek trendler hakkında ne düşünüyorsun?
Öncelikle pandemi devam ederken remote bir şekilde çalışma hayatıma başladım bu da bir nesil için çalışma hayatının dinamiklerini ve kurallarını en başından farklı yazdı. Tabii ki gelecekte de pandemiyle beraber hayatımıza giren farklı çalışma kültürlerinin sürekli evrime uğrayarak bambaşka bir seviyeye geleceğini düşünüyorum.
Pandemiden önce çoğu şirketin gündeminde olmayan esnek çalışma şu anda birçok şirkette kültür haline gelmiş durumda. Örneğin BAT’de de Flex@BAT projesiyle ekip arkadaşlarımıza esnek çalışma modelinde çeşitli haklar sağlandı. Belirlenen hibrit, remote ve geleneksel çalışma rol kategorilerine göre farklı çalışma opsiyonları sunuldu.
Günümüzün hızlı değişen ortamında gelecek trendler hakkında çok kesin yargılarda bulunmak istemesemde teknolojinin getirdiği birçok yenilik ile İK’nın da iş yapış şekillerinde farklılıklar olacağını düşünüyorum. Özellikle yapay zekanın getirdiği yenilikler ve faydalarla işe alım süreçlerinde aday tecrübesinin bambaşka bir seviyede iyileşeceğini düşünüyorum. Burada sadece teknoloji değil değişen nesille, iş hayatına yeni adım atacak yeteneklerin de beklentileri gelecek İK trendlerini değiştirecektir. Bu noktada da beklentileri karşılayan güçlü bir işveren markasına sahip olmak yetenekleri organizasyonlara dahil edebilmek için oldukça kritik noktalardan biri olmaya devam edecek diye düşünüyorum.
Ecem’le yaptığımız keyifli sohbetin devamını okumak için tıklayın.
Bu haftalık bizden bu kadar, önümüzdeki hafta görüşürüz! 👋