Motivasyon,
Kişisel ve profesyonel yaşamlarımızda, motive olmanın önemini sık sık duyarız. Ama gerçek şu ki: motivasyon geçicidir. Bir fikri, bir hedefi veya bir hayali ateşleyen bir kıvılcım gibidir. Güçlüdür, ancak uzun sürmez.
Yaşam enerjisini yukarıya çekmek için motivasyona ihtiyaç vardır.
Motivasyon belirli bir amacı gerçekleştirmek için istek ve haraketlilikle eylemde bulunmaktır.
Kelimenin kökeni Latince (movere) haraket etme kelimesinden gelmektedir.
Davranış değişikliğinde en önemli motivasyonlardan biri anlamdır.İnsanlar tekrarla öğrendiği için tutarlılığa ihtiyaç duyar.Bu yüzden edinebilicek yeni davranış veya alışkanlığın hayata uyum sağlayabilmesi için tutarlı bir şeklide devam tekrar edilmesi gerekir.
Motivasyon iç ve dış olarak sınıflandırabilir.
İç Motivasyon:İnsanın yaşam enerjisi ve öğrenme isteği merakıyla ilgili bir süreçtir.
Dış Motivasyon:Kişileri dışardan motive eden bir kavramdır.
Dış motivasyon kendi içinde dört farklı unsur ele alır.
Ödül ve ceza sistemi,hedef ve amaçlar için konulan motivatör,kişinin sosyolojik açıdan kendini motive ettiği noktada ve çıkarlar ile değerlerin örtüşmesi ile ilgilidir.
Motivasyonun 3 temel Koşulu:
*İstek
*Eylem
*Anlam
Motivasyon ve Disiplin: Hangisi Gerçekten Başarıyı Getirir?
Motivasyon Disiplin.Motivasyon azaldığında ilerlemenizi sağlayan Disiplin, canınız istemese bile yapılması gerekeni yapmak anlamına gelir. Bu, pratik ve dayanıklılık yoluyla geliştirilen bir beceridir.
Disiplin neden daha önemlidir: Başarı, mükemmel anı beklemekle ilgili değildir; Bu, her gün tutarlı seçimler yapmakla ilgilidir. Disiplin alışkanlıklar yaratır, dayanıklılık oluşturur ve sizi uzun vadeli başarıya hazırlar.
Unutmayın: Motivasyon başlamanıza yardımcı olabilir, ancak sizi bitiş çizgisine kadar götürecek olan Disiplin devam etmenizi sağlar.
Team member/ waiter
1ayBeautiful