Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yönetimi

Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yönetimi

İnsan kaynakları yönetim sistemlerindeki en radikal değişiklikler, çalışanların kendi büyümelerini ve kariyerlerini kontrol etme yetkisine sahip oldukları sistemlere duyulan ihtiyaçla başladı. Çalışanların işi yapmak için ihtiyaç duydukları uzmanlığa, fikirlere ve bilgilere erişebildiği ve ilerlemek için ilham aldığı iyi donanımlı bir bilgi teknolojisi altyapı sistemi önem kazanmaktadır. Bu gelişmelerin ardından yeni nesil İK yaklaşımları Y Kuşağı ile sisteme entegre edilerek eski sistemlerin yerini almaya başlamıştır.

Peki yeni nesil İK departmanlarının kullandığı yöntemler neler?

Çalışanlar ile İK departmanı ve başkanları arasındaki iletişimin sürekliliği ve hızı, diğer tüm iş süreçlerinin verimliliğini de artırıyor.

Ayrıca, bir kuruluşun iletişiminin farklı aşamalarında kullanılan araçların merkezileştirilmesi, iletişimin kalitesini artırır ve yönetimin karar verme sürecini kısaltır.

Kullanılan iş yazılımının fazlalığı, çalışanların farklı sistemlere giriş yapmaları ve kayıtlar oluşturmaları konusunda kafa karışıklığı yaratır. Kurumsal sınırları ortadan kaldıran ve aynı organizasyonla ilişkili çalışanlar da dahil olmak üzere tüm insan ağlarını modelleyen ve tarafların kolektif zekayı ve iş birliğinin etkinliğini anlamasını ve geliştirmesini sağlayan sistemler önem kazanmaktadır.

Sosyal Bağlantılar;

İş birliği ile problem çözme ve diğer çalışanlarla sosyal olarak hareket edebilme, organizasyona benzersiz bir dinamizm kazandırmaktadır.

Çalışanların birbirleriyle etkileşim kurmaları ve tüm etkileşimleri belgelemeleri sürekliliği sağlamak için önemlidir.

Bugün herkes sosyal medyadan edindiği deneyim ve alışkanlıkları meslek hayatında kullandığında daha verimli oluyor. Bir tıkla süreçleri tamamlamak, bir tıkla onay süreçlerini tetiklemek, modern insan kaynakları yönetim sistemlerinde çalışan beklentilerinin bir parçasıdır. Bu da personel ve iş verimliliği açısından önemli bir avantaj sağlayacaktır.

Çalışanların tek bir parola ile birden fazla işlem yapabilmek istemelerinin nedenlerinden biri, görev dizilerini ve süreçleri modelleyerek zamandan tasarruf etmektir. Entegrasyon, operasyon el verimlilik için son derece önemli bir faktör olarak ortaya çıkacaktır.

Etkili Eğitim ve Gelişim Süreçleri;

Günümüz bilgi birikimi dünyasında, çalışanlarının bilgi ve becerilerini sürekli güncellemeyen şirketler için başarısızlık kaçınılmazdır.

Kuruluşların rekabet avantajlarını korumak ve sürdürmek için verimliliklerini ve becerilerini geliştirmek için çalışanlarını sürekli olarak yeniden yaratmaları gerekir.

İnsan kaynakları eğitimi; Kişinin girişimcilik yeteneğini artırarak mevcut veya gelecekteki performansını iyileştirme girişimidir. Bu nedenle İK birimleri, işleriyle ilgili olarak çalışan etkinliğini artıran planlı öğrenme süreçleri geliştirir ve uygular.

Yeni nesil insan kaynakları yöntemleri, şirkette çalışanların motivasyonunu ve verimliliğini artırmaya yönelik bir dizi yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Y kuşağının yanı sıra organizasyonlardaki çalışanlarımızın mutluluk oranları da dikkate alınarak şekillenmekte ve şimdiden birçok firma tarafından uygulanmaya başlamıştır. İç bağlılıkla birlikte çalışan mutluluğunda da bir artış görülmesi olmuştur.

Yorumları görmek veya yorum eklemek için oturum açın

Diğer görüntülenenler