איך יהיה הדור הבא בתרבות הארגונית העתידית
IDEA - Employer Branding

איך יהיה הדור הבא בתרבות הארגונית העתידית

במיתוג מעסיק אפקטיבי, עלינו לבנות תרבויות ארגוניות שמטפחות יחסי עבודה חיוביים, פיתוח כישורים רלוונטיים, ויכולת התאמה לתרבויות שונות. כך נבטיח שהארגון שלנו לא רק ימשוך את הכישרונות המובילים, אלא גם יכין אותם להתמודד עם אתגרי העתיד בעולם העבודה המשתנה

אבל כל זה התחיל כבר בבתי ספר שלנו ושל אלו של ילדינו כיום .


אתם קצת תופתעו (או שלא ) – אבל ההתנהגות של כולנו בעולם העבודה של המבוגרים,

מתחיל דווקא מתי שהיינו ילדים. הנה אנחנו שוב לקראת תחילת שנת הלימודים,

איומי השביתה כבר בדרך, העיצומים כבר מדוברים באוויר.


אבל משהו פה לא עובד, כולם מדברים את זה יפה מאוד, אבל הכל תאורטי, מילים, משפטים, בכל הרבה כוונה, אבל חשוב שנדע ונסתכל על הנתונים בעיניים - בעולם שבו שוק העבודה משתנה בקצב מהיר ודורש יותר מאשר רק ידע תאורטי, ישנו צורך קריטי לפיתוח מיומנויות רכות והתאמה לתרבויות ארגוניות מגוונות, כן כאלו שכולם יצליחו לתפקד בהם לא כילדים, אלא כמבוגרים.

אז בואו נשאל שאלה ?  האם מערכת החינוך בישראל באמת מכינה את התלמידים למוכנות הזו, במיוחד בהשוואה למדינות אחרות, אני בחרתי לבדוק את ארה"ב?  והנה האמת - נראה שיש לנו הרבה מה לשפר.

 

Dror Hoffman

נתחיל :

פוקוס צר מדי על ידע תאורטי:

בישראל, מערכת החינוך מתמקדת בעיקר בהקניית ידע תאורטי, עם דגש כבד על מבחנים סטנדרטיים כמו בגרויות במתמטיקה, מדעים ותנ"ך. בעוד שידע תאורטי חשוב, אבל כמו שאתם יודעים הוא רחוק מלהספיק בעולם העבודה של היום, שבו יכולת לפתח קשרים בין-אישיים, לפתור בעיות ולהתאים את עצמך לשינויים היא המפתח להצלחה.

חוסר בפיתוח מיומנויות רכות:

בעוד שבארה"ב יותר ויותר בתי ספר מתמקדים בפיתוח מיומנויות רכות כמו תקשורת, עבודה בצוות, וחשיבה ביקורתית כחלק מובנה מתוכנית הלימודים, בישראל זה עדיין בגדר שאיפה. בתי הספר בישראל לא מתמקדים מספיק בפיתוח המיומנויות הללו, שמשחקות תפקיד קריטי בהצלחה בשוק העבודה הגלובלי.

התאמה לתרבויות ארגוניות שונות:

בעולם העבודה של היום, שבו עבודה בצוותים בין-לאומיים היא הנורמה, חשוב להיות מסוגל לתפקד בסביבות תרבותיות מגוונות. בישראל, המיקוד על התכנים הלימודיים אינו מקנה לתלמידים את הכלים להתמודד עם דינמיקות בין-תרבותיות, וזהו פער שיכול להשפיע משמעותית על השתלבותם בעולם הגלובלי.

 

Dror Hoffman

הזנחת הכנה לעולם האמיתי:

מערכת החינוך בישראל מכינה את התלמידים היטב למבחנים, אך לאו דווקא לחיים האמיתיים. בחלק מהמקומות בארה"ב, התלמידים לומדים איך להתמודד עם משימות יומיומיות, איך לתקשר עם קולגות בצורה אפקטיבית, ואיך להתמודד עם קונפליקטים בעבודה.

בישראל בעיקר צריך להצליח במבחן .

 

משרד החינוך, שרוצה אבל עדיין לא מצליח חייב את הגישה שלנו לחינוך ולהשקיע יותר בפיתוח מיומנויות רכות, התנהלות בין-תרבותית והכנה אמיתית לחיים ולעבודה. העתיד של התלמידים שלנו תלוי בזה העתיד של התרבויות הארגוניות במקומות העבודה של העתיד תלוי בזה .


דרור הופמן

Tali Sivan✨️

Head of Marketing Communications | Marketing Expert | Brand Builder | Data Obsessed | Confetti Spreader✨️

4mo

ניגשת לקרוא!!!!! כל הכבוד דרור על העשיה הבלתי פוסקת!!!!! אתה אנרג'ייזר. 💡 Dror Hoffman 💡 (דרור הופמן )

Marina Kigel מרינה קיגל

Versatile content strategist ★ Storyteller ★ Crafting engaging narratives for diverse industries and cultures ★ Speaking, writing, dreaming in Hebrew, English and Russian

4mo

זה כל כך מדויק, וזה דורש המון מודעות עצמית מצד המעסיק. אני מכירה לא מעט ארגונים וחברות שמאד רוצים למתג את עצמם בדרך ספציפית אבל הורסים לעצמם.

Like
Reply
Netanel Ben Gigi

HR Manager | Talent Management Specialist | Employee Experience & Employer Branding Manager | Content Writer

4mo

ככל שהאקלים בארגון יהיה לכיון טיפוח, הקשבה, הצמחה וטובת העובדים, כך כולם, עובדים מנהלים וכלל הארגון, ירוויחו. אחלה פוסט דרור. 💡 Dror Hoffman 💡 (דרור הופמן )

Bar Shealtiel

Making AI Simple & Practical | Implementing Custom AI Solutions | Founder of 'AI Made Simple' Community (5,000+ Members) | Teaching Step-by-Step AI Success"

4mo

💡 Dror Hoffman 💡 (דרור הופמן ) אנחנו בעולם מתפתח. המיומנות הנדרשת להצלחה משתנה כל הזמן, וצריכים להישאר כל הזמן בכסא התלמיד:)

Shai Agasi

Cyber Security Sales Manager in AppSec - Labs with an extensive customer service point of view in the cyber security industry

4mo

נקודות מעניינות למה לדעתך דרור רצוי היום להשקיע יותר בתחום מיתוג מעסיק מה ההיתרון היחסי של זה ביחס למה שהיה קיים עד היום

To view or add a comment, sign in

Explore topics