Stichting Christian Refugee Relief (CRR)

Stichting Christian Refugee Relief (CRR)

Non-profitorganisatie-management

Nieuw-Lekkerland, Zuid-Holland 2.851 volgers

Helpende handen in noodsituaties!

Over ons

De stichting heeft ten doel: vluchtelingen waar ook ter wereld een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken zodat zij zo humaan mogelijk kunnen leven, dit-alles vanuit een positieve christelijke levensovertuiging. Dit doet CRR door: Het organiseren van groepsreizen met vrijwilligers Het organiseren van hulptransporten met doelgerichte basisbehoeften Aansluiten bij bestaande NGO's werkzaam in de vluchtelingenkampen/hotspots op de Griekse eilanden.

Branche
Non-profitorganisatie-management
Bedrijfsgrootte
2-10 medewerkers
Hoofdkantoor
Nieuw-Lekkerland, Zuid-Holland
Type
Non-profit
Opgericht
2015
Specialismen
Hulpreizen met vrijwilligers, Humanitaire noodhulp en Hulptransporten

Locaties

Medewerkers van Stichting Christian Refugee Relief (CRR)

Updates

  • Het verlangen om met het hart betrokken te zijn, en je écht te laten raken, was al heel lang aanwezig. ‘We hadden twintig jaar geleden al gezegd: Als we met pensioen zijn, dan gaan we zoiets doen’, vertelt Janneke. Samen met haar man Bert Moolhuizen is ze als vrijwilliger actief op Lesbos, waar ze verantwoordelijk zijn voor onze membercare. Bert legt uit: ‘Wij vinden het belangrijk om vrijwilligers te faciliteren, dan kunnen vrijwilligers hun werk (in het kamp) beter doen.’ Ze zijn een beetje de Griekse papa en mama van het team. ‘Vrijwilligers zeggen soms tegen ons: Wij zijn blij met jullie, maar onze moeder vindt het ook heel fijn!’ lacht Bert. Onze vrijwilligers verzetten enorm veel werk, en er komt heel veel op hen af. Mooie en moeilijke momenten wisselen elkaar af. Daarom is het goed om mensen ter plaatse te hebben die op hun beurt omzien naar de vrijwilligers en oog hebben voor hun welzijn. Bert en Janneke willen iets nuttigs doen en iets bijdragen met hun kennis en levenservaring. Op deze manier mogen ze invulling geven aan hun verlangen én er tegelijkertijd zelf ook heel veel van leren. Een mooie bijvangst, aldus Bert. Heb jij ook een verlangen in je hart om praktisch bij te dragen, in Nederland of het buitenland? Neem contact met ons op, dan gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Hoe ziet jouw agenda eruit? Valt het je ook weleens op dat, als je aan mensen vraagt hoe het gaat, het antwoord vaak iets te maken heeft met dat ze het druk hebben? Onze agenda’s zijn supervol, met studie, werk, bijbaan, sport, hobby, even snel boodschappen doen, familiebezoek, een avondje uit met vrienden, en ga zo maar door. Tijd is, in ons drukke leven, een belangrijk ding. Juist daarom is het zo mooi als mensen hun tijd willen geven om anderen te helpen. Het laat zien hoe waardevol je de ander vindt. Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je tijd kunt geven, hieronder zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje. - Geef stille tijd. Bid voor mensen die vanwege oorlog en geweld hun land moesten ontvluchten en nu in vluchtelingenkampen aan randen van Europa wachten op een veilige plek. - Geef tijd in Nederland. Word inzamelpunt, start een actie, doe mee aan onze landelijke acties, of kom helpen in onze opslag in Nieuw-Lekkerland. Voor meer informatie kun je een berichtje sturen of mailen naar info@stichtingcrr.nl. - Geef tijd in het buitenland. Ga mee op missiereis naar één van de bestemmingen. Meer informatie hierover vind je op de website. Of mail naar hulpreizen@stichtingcrr.nl.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Aan het begin van dit nieuwe jaar vroegen we onze vrijwilligers in het veld om hun droom, hoop of wens voor dit jaar te delen. En wat een prachtige dromen hebben ze! Nog mooier is dat ze zelf hun hart laten spreken voor mensen die lijden vanwege oorlog en geweld, door op de verschillende locaties hun handen uit de mouwen te steken. Daar zijn we enorm dankbaar voor! Bid je met ons mee dat deze dromen voor 2025 werkelijkheid zullen worden? Omdat er dan hoop is voor een wereld in nood!

  • Hoe wil jij terugkijken op 2025? Wat wil je zien als je terugbladert in je (mentale) fotoboek van dit jaar? Misschien denk je: ‘Wat een vreemd moment om deze vraag te stellen, het jaar is nog maar net begonnen!’ En toch stellen we je de vraag nú, aan het begin van het nieuwe jaar. Omdat de keuzes die je nu maakt, bepalen wat je ziet als je aan het einde van het jaar terugkijkt. Wij willen je aanmoedigen om dappere keuzes te maken, je niet mee te laten slepen door de sfeer van verharding, je hart open te stellen, op te komen voor de rechten van je medemens, een zegen te zijn voor je omgeving, te delen van de rijkdom die je hebt, te genieten van het goede, je niet te laten leiden door angst, te beseffen dat jij impact kunt maken voor anderen. Blijf betrokken (of raak betrokken) bij onze beweging van hoop! Samen maken we verschil voor mensen in nood.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • ‘Je ziet ze aankomen, kletsnat. Gisteren was er nog een jongen die rillend van de kou op zijn bed zat. Vijftien jaar, helemaal alleen.’ Ilse Verploeg is voor de vierde keer als vrijwilliger op Lesbos. Sinds kort is ze verantwoordelijk voor een programma voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Zij verblijven in een safe area, een afgesloten deel in het kamp, totdat ze in een opvang buiten het kamp kunnen worden opgevangen. Het afgesloten deel in het kamp is er, om ervoor te zorgen dat alleenstaande minderjarige vluchtelingen veilig zijn. Maar dat heeft óók een keerzijde, weet Ilse: ‘Deze jongens mogen niet uit hun zone, en daarbinnen is niets te doen. Je ziet dat ze na een tijdje helemaal in zichzelf keren. Dan komen ze niet eens meer naar buiten.’ Het kan leiden tot (verergerde) psychische klachten. Met het nieuwe programma wordt er gezorgd voor sport, educatie en andere activiteiten. Dit brengt ritme in de dag, geeft afleiding en draagt bij aan de ontwikkeling van de jongeren. Voor Ilse is het een manier om op een hele praktische manier iets van Gods liefde door te geven. ‘Zij zoeken óók naar vrede.’ Wil jij ook meehelpen? Kijk op www.stichtingcrr.nl voor de mogelijkheden.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Onlangs was onze directeur Daniël in Oekraïne getuige van een bijzonder moment. In de bakkerij in Kiev werd het 2-miljoenste brood uit de oven gehaald! We zijn trots op onze partner Craft Bakery - By Dubova die sinds het uitbreken van de oorlog met passie en vastberadenheid broden bakt voor mensen in de frontlinie. De broden worden kosteloos uitgedeeld over heel de frontlinie en brengen praktische hulp én bemoediging voor zoveel mensen! De impact van dit project is bijzonder groot. Naast de honderdduizenden die letterlijk brood ontvangen wordt ook iedere keer de verwijzing naar geestelijk voedsel gemaakt. Midden in de (letterlijke) gebrokenheid zijn deze 2 miljoen broden lichtpuntjes van hulp, hoop en licht! Dit project blijvend ondersteunen is broodnodig! Met jouw gift houden we hoop levend en praktische hulp zichtbaar! Ga naar www.stichtingcrr.nl en draag bij! #dankbaar #trots #samenwerking #samensterk #kominactie #doemee #doneer #oekraïne #noodhulp

  • ‘Op onze eerste dag in Bosnië hoorden we van een minderjarige jongen die zijn moeder tijdens de vlucht was verloren. En over een man wiens echtgenote was overleden.’ Het is even stil als Piet en Rina dit verhaal delen. Woorden schieten tekort om dit verdriet te beschrijven. Vorig jaar trokken Piet en Rina naar Athene om daar hun handen uit de mouwen te steken, nu zijn ze twee maanden als vrijwilliger in Bosnië. ‘Het is wel anders dan in Athene’, zegt Rina. ‘Je hebt contact met mensen die echt nog onderweg zijn. Soms heb je hele gesprekken met iemand, maar de volgende week zijn ze weer vertrokken.’ Wat ze hebben geleerd van het werk in Bosnië? Piet: ‘We leren wat dienen is.’ Waarop Rina aanvult: ‘Wij Nederlanders willen heel graag heel veel doen. Dan hebben we het idee dat we ergens mee bezig zijn.’ In Bosnië ervaart het echtpaar de waarde van er ‘gewoon’ voor de mensen te zijn. Hen aandacht te geven in het community centrum, te luisteren naar verhalen in de community keuken, contact te maken door het spelen van een spelletje bij de kapperszaak. ‘Je ziet hoe blij mensen zijn. Hoe waardevol het voor hen is en hoe het waardigheid geeft.’ Wil jij, net als Piet en Rina, praktisch en bemoedigend aanwezig zijn voor mensen op de vlucht? Kijk op www.stichtingcrr.nl voor meer informatie en reisdatums. #vrijwilligerswerk #vluchtelingewerk #bemoediging #bethechange #bosnia #refugees #kominactie #hoopvol #dankbaar

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • ‘Wat ik het mooiste vind, is dat er met aandacht voor ieder persoonlijk wordt gegeven.’ Aan het woord is Carla Bakker, onze project-manager in Athene. Ze vertelt over de nieuwe freeshop FAYI, die vorige maand is geopend. Het is een oase van rust in de drukte van de Griekse hoofdstad. Maar belangrijker nog: een stabiele basis voor mensen die al jaren aan het óverleven zijn. Carla: ‘Als je in Athene aankomt heb je nergens recht op. Je kunt nergens aankloppen.’ En daardoor leven heel veel vluchtelingen in voortdurende (voedsel)onzekerheid. Samen met onze partnerorganisaties willen we daar verandering in brengen. Hoe we dat doen? ‘Door mensen zes maanden lang een voedselpakket te geven, ontstaat er ruimte om zich op andere dingen te focussen en hun leven op de rit te krijgen’, legt Carla uit. En zo mogen we mensen helpen om van óverleven weer te gaan leven. Dankbaar voor de prachtige samenwerking met Steps Greece en Vasilika Moon NPO. #samensterk #vluchtelingen #noodhulp #greece #bethechange #refugees #foodsupport #samenwerking #freeshop

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Vergelijkbare pagina’s