Cum se conectează dispozitivele Apple la rețelele Wi-Fi
Utilizatorii își pot configura dispozitivele Apple să se conecteze automat la rețelele Wi‑Fi disponibile. În cazul rețelelor Wi-Fi care necesită acreditări de login sau alte informații, utilizatorii pot accesa rapid configurările Wi-Fi și pot introduce acreditările sau pot utiliza un profil de configurare care conține numele rețelei și acreditările de login. Toate aplicațiile de pe dispozitiv pot accesa rețeaua fără întreruperi. În cazul conectivității Wi-Fi persistente și cu consum redus, aplicațiile pot utiliza rețelele Wi-Fi pentru a livra notificările push. De exemplu, utilizând profiluri de configurare care sunt transmise pe un dispozitiv printr‑o soluție de gestionare a dispozitivelor mobile (MDM), puteți stabili configurările pentru rețelele wireless, securitate, proxy, Cisco Fastlane, autorizarea aplicațiilor și autentificare.
iOS și iPadOS permit, de asemenea, o configurație implicită de serviciu VoIP ca opțiune. Această opțiune definește aplicația implicită pentru apeluri audio pentru sarcinile Contacte, Microsoft Exchange ActiveSync, Google și LDAP. De exemplu, dacă Cisco Spark este definită ca aplicație implicită de apelare pentru contactele Exchange, atunci toate apelurile de la utilizator către un coleg de serviciu vor fi făcute implicit prin Cisco Spark, în afara cazului în care utilizatorul decide să schimbe aplicația implicită.
Auto‑conectarea
Pentru rețelele wireless LAN care sunt difuzate în benzi de 2,4 GHz și 5 GHz sau 6 GHz, este de preferat rețeaua de 5 GHz sau de 6 GHz atunci când indicatorul puterii semnalului primit este mai mare de –68 dBm pentru macOS și mai mare de –65 dBm pentru iOS și iPadOS. Semnalizarea de auto‑conectare este activată prima dată când rețeaua wireless LAN este conectată la un dispozitiv cu iOS 11.0, iPadOS 13.1, macOS 10.13 sau ulterior.
Compatibilitatea cu metodele de autentificare și criptare
Dispozitivele Apple sunt compatibile cu diverse metode de autentificare și criptare, inclusiv standardele WPA, WPA2 Personal, WPA2 Enterprise, WPA3 Personal și WPA3 Enterprise. Fiind compatibile cu 802.1X, dispozitivele Apple pot fi integrate într-o gamă largă de medii de autentificare RADIUS. Dispozitivele Apple sunt compatibile cu protocoalele de autentificare 802.1X, inclusiv:
EAP-TLS
EAP-TTLS (MSCHAPv2)
EAP-FAST
EAP-AKA
EAP-SIM (doar operator)
PEAPv0 (EAP-MSCHAPv2, cea mai obișnuită formă de PEAP)
PEAPv1 (EAP-GTC, mai puțin obișnuită și creată de Cisco)
Asistentul de configurare macOS acceptă și autentificarea 802.1X cu nume de utilizator și parolă, utilizând TTLS sau PEAP.
Pentru mai multe informații, consultați articolul de asistență Apple Cum decide iOS la care rețea wireless să se conecteze automat.
iOS 13 și iPadOS 13.1 sau versiunile ulterioare sunt compatibile cu securitatea WPA3 Enterprise pe 192 de biți, utilizând algoritmii CNSA (Commercial National Security Algorithm) Suite B, pe toate modelele de iPhone 11 sau ulterioare și pe toate modelele de iPad, începând cu iPad (generația a 7‑a). Consultați‑vă cu furnizorul dvs. de soluții în domeniul rețelelor wireless pentru detalii legate de hardware‑ul punctului de acces, hardware‑ul controller și versiunile de cod controller necesare pentru implementarea WPA3 Enterprise.
Criptare wireless oportunistă
A fost adăugată compatibilitate pentru a securiza rețelele Wi-Fi deschise folosind criptarea wireless oportunistă standard pe următoarele dispozitive cu iOS 16, iPadOS 16.1, macOS 13, tvOS 16 sau versiuni ulterioare:
iPhone 11 sau modele mai recente
iPhone SE (generația a 2‑a sau ulterioară)
iPad Pro de 13 inchi (M4)
iPad Pro de 12 inchi (generația a 4‑a sau ulterioară)
iPad Pro de 11 inchi (generația a 2‑a) sau ulterioară
iPad Air (generația a 4-a) sau ulterior
iPad mini (A17 Pro)
iPad mini (generația a 6‑a sau ulterioară)
Toate modelele de Mac cu cip din seria M2 sau ulterioară
Modele de Mac cu cipuri din seria M1:
Mac Studio (2022)
MacBook Pro (14 inchi, 2021)
MacBook Pro (16 inchi, 2021)
Important: dispozitivele Apple trebuie să aibă acces la rețeaua dvs. wireless și la serviciile de internet, pentru instalare și configurare. Ar putea fi necesar să vă configurați proxy-ul web sau porturile firewallului pentru a permite tot traficul de rețea de la dispozitivele Apple către rețeaua Apple 17.0.0.0/8. Dacă dispozitivele Apple nu pot nici acum să acceseze serverele de activare Apple, iCloud sau App Store, consultați articolele de asistență Apple Dacă dispozitivele Apple nu primesc notificări push Apple, Roamingul wireless macOS pentru clienții întreprinderi și Utilizarea produselor Apple în rețelele companiilor.