🌍 Det er ikke lett å se at alt det grå egentlig er grønt! ♻️ Hvert år deponeres tre millioner tonn forurensede masser i norske deponier. Det er masser som burde og kunne vært gjenbrukt. Både deponier og uttak av masser er arealkrevende. 🚚 I Norge er våre Miljøparker ledende innen rensing og gjenbruk av forurensede masser. I miljøparkene kan entreprenører levere forurensete masser og kjøre ut igjen med rensete sertifiserte masser i samme kjøretur. 💛 Det er ikke vanskelig å ta løsningene i bruk, men det krever at vi som er aktører i bransjen gjør noe annerledes. At vi setter krav, planlegger bedre, endrer en rutine.
Om oss
Vi rydder fra fortiden og bygger for fremtiden. Som et av Norges ledene entreprenør- og industrikonsern er vårt formål er å skape verdier og muligheter gjennom prosjektvirksomhet. Det gjør vi med en kompromissløs holdning til sikkerhet og etikk. Prosjektvirksomheten er delt i virksomhetsområdene anlegg, bygg, eiendom, offshore og energi og miljø. Vi bygger næringsbygg, boliger, kulturbygg, motorveier, broer, tuneller, energisentraler og kraftanlegg. Vi rehabiliterer bygg, energieffektiviserer og gir det eksisterende nytt liv. I tillegg fjerner og gjenvinner vi gamle bygg, konstruksjoner og oljeinstallasjoner. Historien vår strekker seg tilbake til 1985. Siden den gang har selskapet vært i vekst og i dag består AF Gruppen av flere enn 100 selskaper med mer enn 6 000 medarbeidere. Det er folka våre og bredden i kompetanse som gjør det mulig for oss å ta de største og mest krevende oppdragene. Med entreprenørånd og gjennomføringskraft utvikler og leverer vi løsninger som møter dagens og fremtidens behov. Hos oss får du rom til å utvikle deg. Vi vet at konkurransekraften ligger i våre medarbeidere. Med nysgjerrighet utfordrer vi det etablerte og skaper varige løsninger med stor betydning for mange menneskers liv. Hos oss er du del av et prestasjonsmiljø med høy trivsel og et felleskap der alle er like mye verdt. Bli med å rydde fra fortiden og bygge for fremtiden, du også!
- Nettsted
-
http://www.afgruppen.no
Ekstern lenke til AF Gruppen
- Bransje
- Bygg og anlegg
- Bedriftsstørrelse
- 5 001-10 000 ansatte
- Hovedkontor
- Oslo
- Type
- Åpent aksjeselskap
- Grunnlagt
- 1985
Beliggenheter
-
Primær
Innspurten 15, 0603 Oslo
Oslo, NO
Ansatte i AF Gruppen
Oppdateringer
-
🚛 God erfaring med elektriske lastebiler. 🔌 Spesialbygde elektriske lastebiler fra Volvo frakter betongelementene ned i tunnelen når vi bygger ny vannforsyning for Oslo kommune, Vann- og avløpsetaten (Oslovann). ⚡I alt fire elektriske trekkvogner fra Volvo er i drift på prosjektet. Så langt er erfaringene med el-lastebilene gode, forteller logistikkleder Marco Gazzina i JV AF Ghella. 🗨️ – Noen sjåfører var skeptiske i starten, men etter hvert ble de trygge på bilene. Flere synes de er bedre å kjøre enn vanlige dieselbiler. De går stille og vibrasjonsfritt, og under drift inne i tunnelene er det gunstig at de ikke slipper ut eksos, forteller Gazzina. 🇸🇪 Trekkvognene fra Volvo bygges i Göteborg som konvensjonelle lastebiler, men de er utstyrt med elmotorer og batterier der drivstofftankene vanligvis sitter. Batterikapasiteten er på 540 kWh, og de tre elmotorene leverer 666 hestekrefter. Motorene er koblet til en 12 trinns girkasse. Bilene tar inntil 250 kW lading. 🛣️ Den lengste turen de har kjørt med bilene er tur/retur Kongsberg. Etter 170 kilometer var det 20 prosent batterikapasitet igjen. 🗨️ – Rekkevidden er ikke som på en dieselbil, men vi kjører uansett korte strekninger. Lageret som ligger lengst unna, er 10 kilometer fra riggplassen, sier Gazzina. 👨💻 Marco overvåker energiforbruket til bilene. Han oppdaget at bilene av og til kom ut av tunnelen med mer strøm på batteriene enn da de kjørte inn. 🗨️ – Jeg trodde noe var feil, men det viste seg at ladeeffekten når bilene kjører ned i tunnelen med full last er større enn forbruket på vei opp med tom bil. Kjøretøyene kan lade opptil 2% i en bakke på rundt en kilometer, smiler han. 💚 Oslo kommune har store klima- og miljøambisjoner. Blant annet stilles det krav om fossilfrie anleggsplasser og prosjektet med å bygge ny vannforsyning er intet unntak. Her brukes elektriske anleggsmaskiner i stor utstrekning. 🔋 Tunnelbyggerne fikk levert Norges første elektriske dumpere. Dessuten brukes elektriske hjullastere og en elektrisk veihøvel. Tunnelboremaskinen, lastemaskiner og betongbiler går på strøm. 🌱 Elektrifisering av maskinparken er bare ett av mange tiltak for å få ned klimautslipp på anleggsprosjekter. Mindre bruk av ressurser, lavkarbonbetong og endring av konstruksjoner kan både gi lavere utslipp og mindre inngrep i naturen.
-
🎒 Barnehagebesøk til energisentralen! ⚡ På Vestre Billingstad har AF Energi bygget en energisentral som ligger inne i fjellet under lekeplassen til Vestre Billingstad Naturbarnehage. I barnehagen går det 150 nysgjerrig barn, og storebarnsavdelingen var så heldige å få en tur inn i energisentralen. 🗨️ – Jeg har kjørt forbi her mange ganger, kunne flere av barna fortelle på den korte veien ned fra barnehagen og til inngangen. 👷 Det var energiingeniør Tonje Tangen og prosjektleder Kjetil Gurholt Evensen som hadde en befaring litt utenom det vanlige, da de 20 femåringene og fire barnehageansatte skulle vises rundt i sentralen. 🗨️ – Det startet egentlig mest som en spøk; at vi burde ta med oss barnehagen inn i sentralen. Men så tenkte vi at det jo kunne være gøy for både barna og de ansatte, å se hva som foregår under lekeplassen deres, forteller Tonje. 🦺 Femåringene fikk på seg AF-refleksvester og hørselvern, og fulgte spent med da de ble vist rundt. Etter besøket i sentralen gikk turen videre til å se boring av energibrønnene på nært hold. 🤩 «Kult!» og «dette skal jeg fortelle til mamma og pappa» ble gjentatt flere ganger. Gleden var også stor da de fikk beholde refleksvestene. 🗨️ – Det ble et vellykket besøk, og en morsom dag på jobb for oss. Det er viktig for oss med gode relasjoner til naboene våre, og nå kjenner vi de i «etasjen over» enda litt bedre, smiler Kjetil.
-
😮 Synne og Kari hadde en overraskelse til Ingrid Landmark Tandrevold da hun kom på besøk i kabeltunnelen som vi bygger for Statnett. 👷 I den 6,6 km lange tunnelen mellom Ulven og Sogn skal det monteres to 420 kV strømkabler. Det skal være med å fornye og sikre strømforsyningen i Oslo. 🎁 Se filmen og finn ut hva overraskelsen til Ingrid var 👇
-
AF Gruppen la ut dette på nytt
Fantastisk dag og nyhet 😊 Undertegning av totalentreprise for Campus Diakonhjemmet er en svært viktig milepæl. Vi skal sammen med AF Gruppen realisere et ambisiøst prosjekt som skal støtte utviklingen av nye tjenester og aktiviteter innenfor helse, omsorg, utdanning og forskning. AF Gruppen er en erfaren og solid aktør som vi ser veldig frem til å arbeide tett med de kommende årene, sier administrerende direktør Ingunn Moser. #VID, #FagskolenDiakonova, #Diakonhjemmetsykehus, #DiakonhejmmetOmsorg
-
👷 Elektriker, prosjektingeniør i tunnel, HMS-ingeniør og nå som HMS/KS-leder i JR Anlegg. Katrine har hatt flere roller i løpet av karrieren. 🏗️ Hun oppfordrer unge mennesker til å søke jobber de har lyst på, selv om de ikke tilfredsstiller alle formelle krav. 🗨️ - Hun kom jo inn som hockeyspiller fra Oslos østkant med sterke meninger. Det er noe med pågangsmotet. Katrine har fått til gode resultater. Hun har dratt JR gjennom ISO-sertifiseringen med samme standarder som AF Anlegg og fått til et ledelsessystem som fungerer. Folk lytter til henne både i grøfta og i ledelsen, sier HMSK-sjef Olaf Lingjærde i AF Anlegg om Katrine Elise Tomtum.
-
🤩Construction City er årets vinner av Plastcupen 2024! ♻️ I konkurranseperioden ble 97 prosent av alt avfallet på byggeplassen kildesortert, og hele fem tonn plast ble sendt til gjenvinning. Prosjektet har også jobbet spesielt med ulike plastfraksjoner, og visualisert hvordan disse skal sorteres. Totalt sorteres det i 27 avfallsfraksjoner og seks av dem er plast. 🏆 «Construction City Bygg AS har utmerket seg med høy sorteringsgrad, en imponerende mengde plast sendt til materialgjenvinning og innovative løsninger for plastgjenvinning» skrev juryen i sin begrunnelse. 🗨️ – Vi ønsket at Plastcupen skulle bli en motivasjon for å sortere ut mer plast til materialgjenvinning. Det har vi klart, og er veldig gøy å få anerkjennelse for det arbeidet vi har lagt ned, sier Maria Kristiansen, prosjekteringsleder for BREEAM AP. 🗑️ Dette var tredje gang Plastretur, i samarbeid med Norsk Gjenvinning (NG Group) arrangerte Plastcupen – en konkurranse der målet er å samle inn og gjenvinne mest mulig plastemballasje fra byggeplasser
-
🏗️ Nytt tak for vikingskipene! 🤩 I september startet vi montasjen av taket på Vikingtidsmuseet for Statsbygg. Den dobbelkrummede takkonstruksjon krever presis prosjektering og god planlegging. Alle de 196 prefabrikkerte bjelkene er forskjellige, men når de settes sammen passer de på en prikk og danner bæringen til taket på det nye museet. 👷 Vikingtidsmuseet vil bestå av to deler der det store nybygget kobles på dagens vikingskiphus. Det nye museet blir en verdensattraksjon og gir fremtidige generasjoner muligheten til å oppleve verdens best bevarte vikingskip. 🤝 Gjennomføring av prosjektet krever fagekspertise og innovative løsninger. Vi gleder oss allerede til kranselag med Statsbygg, Kulturhistorisk Museum, AART, Universitetet i Oslo (UiO), Multiconsult, Aanesland Treindustri AS og alle andre gode samarbeidspartnere i prosjektet!
-
❓Visste du at vi har en egen avdeling som server prosjektene våre med spesialtilpassede løsninger? 👷Maskinavdelingen på Haga er vår interne maskinutleier og verksted der maskiner og løsninger kan tilpasses og forbedres. Byggeindustrien sammenligner denne gjengen med både Reodor Felgen og Q i James Bond. 👨🔧Noe av arbeidet de har gjort på Haga er: 🔧 Spesialbygde tunnelinjeksjonsrigger 🔧 En oppgradering av Langbein, som er en mekanisk arbeidsplattform som gjør det enklere å arbeide med tak og vegger i tunneler 🔧 Egne ladecontainere tilpasset tunneler og anleggsplasser 🛠️ Er du nysgjerrig på Maskinavdelingen, der hele 12.000 artikler hører hjemme? Da anbefaler vi å lese denne saken 👇
(+) Bli med inn i AF Gruppens innovasjonsverksted
anlegg.bygg.no
-
AF Gruppen la ut dette på nytt
🦺🦺🦺Nye Veier og AF Gruppen delte ut reflekser på refleksdagen I dag markerte vi og AF Gruppen refleksdagen, en viktig påminnelse om hvor avgjørende det er å synes godt i trafikken. Refleksdagen, som arrangeres av Trygg Trafikk, har vært en årlig tradisjon siden 2006. Målet er å få flere til å bruke refleks, slik at de er mer synlige i trafikken og dermed redusere risikoen for ulykker. 📢Vi ønsker å gjøre det tryggere for alle som ferdes langs denne veien, spesielt nå som mørketiden nærmer seg, sier Geir Idar Foshaug fra Nye Veier. For å øke trafikksikkerheten delte vi og AF Gruppen ut reflekser til trafikanter og bilister ved Ensby i Øyer Kommune som en del av E6 Storhove-Øyer prosjektet. Denne strekningen er en viktig ferdselsåre, og under utbyggingen er det spesielt viktig at både fotgjengere og syklister er godt synlige i mørket. 📢Ved å investere bare fem minutter i å feste refleks på jakker, sekker og barnevogner, kan du gjøre en stor forskjell – både for din egen og andres sikkerhet i trafikken. Bilistene kan også bidra til å øke sikkerheten langs veien ved å sørge for at bilens lys fungerer optimalt, og tilpasse farten etter forholdene, oppfordrer Harald Berg fra AF Gruppen. 🎤Reflekstips: ❗Fest refleksen på steder du alltid bruker, som jakker og sekker. ❗Ha ekstra reflekser i bilen, vesken eller sekken. ❗Lag en vane av å sjekke at du har refleks før du går ut i mørket. ❗Bruk refleksprodukter som er enkle å ta på og av, som slapwraps eller refleksvester. ❓Hvor bør du plassere refleksen? 🔸Bruk alltid refleks som beveger seg når du går, og husk å bruke to reflekser, en på hver side, slik at du er synlig fra flere kanter. 🔸Heng reflekser i knehøyde eller bruk slapwraps rundt armer og ben. 🔸Bytt ut reflekser som er slitte eller eldre enn 2-3 år for å sikre best mulig synlighet. Uten refleks er du først synlig på 25-30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Dette gir bilføreren 10 sekunder til å reagere i stedet for bare 2 sekunder – en forskjell som kan bety liv eller død. Fakta om refleksbruk i Norge: 🥳Refleksdagen arrangeres av Trygg Trafikk og i 2024 markeres dagen over hele landet for 18. året på rad. 📍Bare 48 prosent av oss bruker refleks i mørket, selv om det er det beste du kan bruke for å gjøre deg synlig i trafikken. 📍Trygg Trafikk jobber mot et mål om at 53 prosent av alle fotgjengere skal bruke refleks i mørket innen 2026. Husk å bruke refleks – det kan redde liv. Har du husket refleksen til deg selv?👇